Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El IVIA inicia el proceso de experimentación y comercialización de dos nuevas variedades de mandarino

L'IVIA inicia el procés d'experimentació i comercialització de dues noves varietats de mandarino

16/04/2012

16 d'abril de 2012

La Conselleria d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua de la Generalitat Valenciana, a través de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), ha iniciat el procés d'experimentació i comercialització de dues noves varietats de mandarino obtingudes pels investigadors del centre. Segons ha informat la Generalitat, es tracta de dues mandarines, conegudes com IVIA-592 i IVIA-599, amb unes excel·lents propietats organolépticas i facilitat de pelat, el període de la qual de maduració podria permetre el seu consum en fresc durant el mes de gener. D'aquesta forma s'avançaria a aquest mes el període de comercialització de les varietats de segona estació.

En concret, són dos híbrids triploides obtinguts, en el primer cas mitjançant pol·linització oberta del mandarino Fortune, i l'altre mitjançant pol·linització dirigida entre el mandarino Fortune i el mandarino Kara. En aquest segon cas, el fruit presenta unes característiques similars a la varietat comercial Safor, encara que la seva maduració de produeix un mes abans, la qual cosa permetria ampliar la campanya d'aquesta varietat al mes de gener. Tots dos presenten una elevada resistència a les malalties i a l'alternaria, i s'han obtingut com a resultat del programa de millora de varietats de l'IVIA. Així mateix, manquen de llavors i no poliniza altres varietats ni és polinizada per altres varietats. Entre altres aspectes, les línies d'investigació han buscat uns arbres amb una bona adaptació a tot tipus de sòls, resistents a les malalties, nemátodos i fongs del sòl i tolerants al major nombre de virosis possible, i també que suportin temperatures baixes.

Les investigacions han tingut en compte l'orientació econòmica del cultiu, donant resposta a la demanda del sector, que requereix varietats empeltades amb una ràpida entrada en producció, així com la màxima productivitat i qualitat del fruit quant a la grandària i el contingut en suc, principalment. En la mateixa línia s'han buscat aconseguir arbres longeus que mantinguin la seva productivitat i qualitat del fruit durant el major temps possible i que avancin la maduració de la fruita.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades