Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Arias Cañete se marca el objetivo de mejora de la posición del sector productor en la cadena alimentaria

Arias Cañete es marca l'objectiu de millora de la posició del sector productor en la cadena alimentària

01/02/2012

1 de febrer de 2012

El ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, Miguel Arias Cañete, ha anunciat que el ministeri està elaborant un 'Projecte de Llei de Mesures per millorar el funcionament de la cadena alimentària', amb l'objectiu d'aconseguir una participació més equilibrada del sector productor. Miguel Arias Cañete ha assenyalat que el “diàleg i la transparència” seran els dos eixos que marcaran la legislatura. Fruit d'això ha proposat la creació del Consell Coordinador del Sistema Agroalimentari Nacional”, amb l'objectiu de ser la font d'informació bàsica per al funcionament del sistema. Per disposar d'elements objectius de representació, Arias Cañete desenvoluparà un procés electoral d'àmbit estatal que fixi la representativitat de les organitzacions professionals agràries.

En la primera compareixença del ministre en la Comissió d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient del Congrés dels Diputats, Arias Cañete ha explicat que el sistema agroalimentari espanyol ha funcionat satisfactòriament en els últims 50 anys, però que els reptes del present fan necessari “enfrontar-se, decididament, amb la seva reestructuració, especialment en l'àmbit de la producció”. Arias Cañete ha assegurat que el sistema espanyol és dual produint-se una concentració al capdavant i cua i una dispersió en la part de la producció agrària, on hi ha un predomini clar d'explotacions de reduïda dimensió, escassament organitzades i amb una reduïda capacitat de negociació. Això produeix una escassa rendibilitat i una caiguda de la renda agrària, origen de la desafecció dels joves, la falta de relleu generacional i el despoblament rural. Per corregir aquesta situació de debilitat de les explotacions agràries, Arias Cañete ha assenyalat que “totes les accions i mesures s'alinearan entorn de dos eixos principals: un, de caràcter nacional, per enfortir els components més febles del sistema i vertebrar-ho, i un altre, de caràcter comunitari, que permeti negociar les propostes sobre la Reforma de la PAC, adequar-les a les nostres condicions i obtenir el sostre màxim de recursos financers”.

Imagen
El ministre s'ha referit també al procés obert de reforma de la PAC i ha explicat que aquest nou model “haurà de permetre'ns també aconseguir un sector productor enfortit, que contribueixi a corregir la situació de debilitat que travessen les explotacions agràries espanyoles”. Arias Cañete ha explicat que és molt important tenir present que, de forma paral·lela a les negociacions per a la reforma de la PAC, es van a desenvolupar les negociacions del nou Marco Financer Plurianual 2014-2020 (MFP) que, sens dubte, condicionarà el procés i resultat de la reforma de la PAC.

Així mateix, ha manifestat que serà necessari introduir en el debat la necessitat que existeixi una reciprocitat en els intercanvis comercials respecte de tercers països, donada l'existència d'una forta asimetria, clarament desfavorable a les produccions europees. “En definitiva, -ha prosseguit- durant el llarg i intens procés de negociació que s'ha obert després de la presentació de les propostes legislatives, realitzarem tots els esforços perquè els textos finals donin resposta a les necessitats i reptes del sector agrari i alimentari espanyol, caracteritzat per una gran diversitat i riquesa d'orientacions i estructures productives, que és molt important mantenir”.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades