Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Asaja advierte que Marruecos está dando al traste con el cultivo de tomate en Málaga

Asaja adverteix que el Marroc està donant al trast amb el cultiu de tomàquet a Màlaga

19/12/2011

19 de desembre de 2011

Només cal canviar mar per camp. Els mateixos raonaments que ha aplicat el Parlament Europeu per rebutjar l'acord amb el Marroc en el sector pesquer poden valer perfectament per al sector agrari. Així ho demana Asaja Màlaga, que veu com el cultiu de tomàquet a la nostra província està condemnat a desaparèixer perquè el país veí se salta sense miraments els contingents d'exportació prevists mentre les autoritats miren cap a un altre costat.

El Parlament Europeu ha votat en contra de la renovació de l'acord amb el Marroc sobre la base de tres grans problemes, fonamentalment: la sobreexplotació a la qual estaven sotmetent els caladors marroquins i sahrauí, l'escassa rendibilitat econòmica que suposava per a la Unió Europea i la falta de proves que l'acord resultés beneficiós pel Sahara Occidental.

Doncs bé, per a l'acord agrícola amb el Marroc, les pèrdues que aquest provoca entre els agricultors espanyols són milionàries i el seu rebuig no suposaria cap perjudici per als agricultors europeus. A més, hi ha seriosos dubtes que l'acord afavoreixi a la població sahrauí. “Per tot això, creiem que l'acord agrícola hauria de suspendre's immediatament per coherència amb el que s'ha votat en el cas de la pesca al Parlament Europeu”, sosté Benjamí Faulí, coordinador de Fruites i Hortalisses a nivell nacional i responsable d'Asaja Màlaga en l'Axarquía.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades