Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Syngenta presenta las primeras experiencias de su nuevo sistema de gestión
Productors i distribuïdors hortícoles debaten a Madrid l'eficàcia del model de gestió Syngenta Growing System

Syngenta presenta les primeres experiències del seu nou sistema de gestió

David Pou04/11/2011

4 de novembre de 2011

Syngenta va voler convertir-se una edició més en referent de la fira internacional Fruit Attraction. D'una banda, va posar a la disposició dels professionals del sector productiu, transformador i de la distribució de fruites i hortalisses un stand perquè aquests coneguessin les solucions globals que ofereix la multinacional pensades per a tota la cadena agroalimentària, oferint des de les llavors de varietats innovadores i pensades per satisfer al consumidor final, passant per sistemes de producció integrada i de gestió que garanteixen la seguretat alimentària i el compliment dels més exigents requisits de la gran distribució mundial. A més, Syngenta va aprofitar per presentar de primera mà l'experiència de tres grans empreses que han posat ja en marxa la seva última gran aposta: el model de gestió Syngenta Growing System.
El passat 19 d'octubre Syngenta va voler deixar patent que el model de gestió desenvolupat en els últims tres anys –Syngenta Growing System–, fruit de la nova estratègia de l'empresa, que ofereix solucions de cultiu mitjançant la integració de les tecnologies que l'empresa desenvolupa amb una important inversió en investigació, no és tan sols un compendio de boniques paraules. Amb l'objectiu d'aconseguir una agricultura intensiva sostenible que respongui a les demandes del mercat, Syngenta va aprofitar la cita per donar a conèixer algunes experiències amb aquest model de gestió per part de dos grans grups d'Almeria, com són Única i Agrupa Adra, i d'una multinacional de la producció i distribució de fruites i verdures, com és Gegant Verd.
En un acte en què es va convocar a prop de 70 professionals del sector productor, transformador i de la gran distribució per donar a conèixer aquestes experiències i els resultats de dos anys de treball, va anar Sergio Dedominici, director general de Syngenta, l'encarregat de traslladar als assistents el missatge de la companyia quant a la seva aposta per una agricultura intensiva sostenible i la seva disposició per oferir solucions integrades que responguin a les necessitats dels agricultors, de les empreses transformadores, de la gran distribució i dels consumidors. Dedominici va explicar el perquè Syngenta va decidir canviar la seva estratègia: “En un mercat global, els productors manegen negocis i operacions majors, hi ha més professionals usant noves tecnologies, hi ha una major especialització de cultius, tot està més enfocat a la rendibilitat. Per això el productor necessita diferenciació, qualitat/productivitat, i facilitat en el maneig dels imputs”.

Sergio Dedominici, director general de Syngenta, durant la seva presentació a la Sala Neptú del recinte Ifema
Sergio Dedominici, director general de Syngenta, durant la seva presentació a la Sala Neptú del recinte Ifema.
Syngenta, tal com va explicar el seu director general, posa l'essència de la seva estratègia de futur en tres punts: a) pensar com un agricultor: buscant oportunitats que li aportin valor més enllà de la protecció de cultius i de la producció, i solucions als reptes als quals s'enfronta mitjançant l'ús de totes les tecnologies; b) desenvolupar solucions innovadores: aprofitant la capacitat interna de Syngenta d'innovació en productes, tecnologies i models de negoci, i també aprofitant la vocació de la companyia per integrar components i tecnologies externes; i c) integrar-les a l'escala de l'agricultor: adaptant la millor combinació d'elements optimitzats en una solució integrada, i a través de solucions a mesura per atendre a les necessitats complexes del productor.

Les experiències de dos grans: Agrupa Adra i Única

El primer a prendre la paraula va ser José Cárdenas, responsable comercial d'Agrupa Adra, que va valorar molt positivament la col·laboració amb Syngenta, ja que els ha permès canviar totalment el treball de l'equip tècnic, ampliant la plantilla en aquesta àrea i podent treballar braç a braç amb l'agricultor en la millora de tot el procés productiu, amb protocols de producció integrada combinats amb una genètica diferencial i una millor gestió de l'aigua, etc. “El més positiu d'aquesta col·laboració ha estat l'impuls a la formació en aquesta àrea tècnica i als agricultors que s'ofereix a través de Syngenta Growing System. És clar que les restriccions i controls de les grans cadenes de distribució cada vegada són més fortes i que només els agricultors molt professionals i formats podran oferir productes que siguin admesos per la distribució”, va argumentar José Cárdenas.
El responsable comercial d'Agrupa Adra, José Cárdenas (a l'esq.), i Enrique dels Rios, director general d'Única (a la der...
El responsable comercial d'Agrupa Adra, José Cárdenas (a l'esq.), i Enrique dels Rios, director general d'Única (a la der.), van explicar les seves experiències amb el model Syngenta Growing System.
Enrique dels Rios, director general d'Única, que agrupa a sis cooperatives amb 1.500 hectàrees de cultiu, va destacar la necessitat de tenir partners tecnològics i amb potencial d'innovació com Syngenta per millorar els processos productius, fer més rendibles les explotacions agrícoles, assegurar totalment la seguretat alimentària i oferir al consumidor productes de màxima qualitat i que responguin als seus gustos i necessitats. En aquest sentit Única ha apostat clarament per Syngenta Growing System com a part dels seus acords estratègics per millorar tots els aspectes productius de la cooperativa.

I una altra a nivell internacional...

Finalment, Jamie Strachan, CEO de Gegant Verd Fresh a nivell global, va fer un repàs als canvis en la comunicació amb el consumidor final que avui dia ja funciona a través de xarxes socials i de l'ús de les últimes tecnologies. En aquest sentit, va comentar una cridanera campanya de Gegant Verd en la qual, per mitjà del telèfon mòbil, el consumidor pot conèixer la trazabilidad d'un producte abans de comprar-ho a través del codigo de barres i rebent en el telèfon la informació completa fins a de l'agricultor que ha produït aquests vegetals. Aquesta revolució social i tecnològica farà que cada vegada sigui més necessari treballar en conjunt i aplicant models de gestió integradors com Syngenta Growing System.
Com a colofó de la reunió es va fer una enquesta en directe als assistents, majoritàriament productors i distribuïdors amb interessos als mercats exteriors, de la qual es va concloure que la major amenaça per als agricultors és l'increment de costos de producció i la pèrdua de rendibilitat i on el 80% dels enquestats va apostar per la capacitat de Syngenta a oferir solucions innovadores i eficaces que ajudin a millorar la gestió de les explotacions.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades