Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La UE aumenta su ayuda para contribuir a la lucha contra los organismos peligrosos

La UE augmenta la seva ajuda per contribuir a la lluita contra els organismes perillosos

16/11/2011

16 de novembre de 2011

La Unió Europea ha destinat 19 milions d'euros al cofinançament de programes en set Estats membres a fi de combatre els organismes nocius per als vegetals i evitar que segueixin propagant-se en la Unió i tinguin greus conseqüències per al mercat interior. Durant una reunió del Comitè Fitosanitari Permanent, els Estats membres van aprovar dues propostes de la Comissió que faciliten el cofinançament (una de 15 milions EUR i una altra de 4 milions EUR) d'accions ja iniciades o que està previst executar l'any proper.

“Sovint s'infravalora la importància de la fitosanidad en la nostra vida quotidiana. Considerant les possibles conseqüències catastròfiques per als nostres ciutadans –com va succeir al segle XIX a Irlanda quan la patata, que era llavors l'aliment bàsic de la població, va anar pràcticament destruïda per la infestación del tizón tardà procedent d'Amèrica Centra–, és fonamental fer front a aquests problemes des del primer moment”, va assenyalar el comissari de Salut i Política de Consumidors, John Dalli. “Tenint en compte les actuals restriccions pressupostàries, l'ajuda es donarà on hi hagi més necessitat”, va afegir a continuació.

La majoria dels fons (6 milions d'euros) es dedicarà al control dels brots de nematode de la fusta del pi (Bursaphelenchus xylophilus), un cuc microscòpic que ataca a les coníferes, detectats a Portugal en 2011. Les espècies de coníferes europees són molt sensibles i la plaga podria devastar les pinedes europees. El finançament de les accions ajudarà a Portugal a contenir al nematode de la fusta del pi a la zona demarcada existent, la qual cosa, al seu torn, ajudarà a preservar el territori dels altres Estats membres i a protegir els interessos comercials de la Unió respecte a tercers països. Un altre import addicional d'1,1 milions EUR es posarà a la disposició d'Espanya per controlar el caragol poma (Pomacea insularum), un dels majors caragols d'aigua dolça, que ataca als arrossars i també pot tenir efectes devastadors en els aiguamolls.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades