Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Asaja Málaga espera que se anime el consumo para que los citricultores disfruten de una buena campaña

Asaja Màlaga espera que s'animi el consum perquè els citricultores gaudeixin d'una bona campanya

10/10/2011

10 d'octubre de 2011

Els agricultors malaguenys estan ja acostumats a iniciar les seves campanyes amb temors relacionats amb els factors climatològics i els preus que percebran pels seus productes. Però, amb una economia domèstica cada vegada més minvada per la crisi, els agricultors temen ara pel consum. La cistella de la compra conté cada vegada menys productes i, en molts casos, es mira més el preu que la qualitat.

Aquest és el principal temor dels citricultores malaguenys, que inicien aquests dies la seva campanya amb bones perspectives de qualitat i quantitat i que esperen que els consumidors apostin pel producte local i dinamitzin els mercats. “La qualitat dels cítrics aquest any és estupenda. Després de dos anys amb precipitacions tan abundants, els arbres del Guadalhorce, castigats anys enrere per la sequera, han recuperat el seu bon estat fisiològic i estan donant uns fruits excel·lents”, manifesta Benjamí Faulí, responsable de la sectorial de Fruites i Hortalisses d'Asaja Màlaga.

Quant a quantitat, aquest any s'espera collir al voltant de 170.000 tones de fruits, entre llimones, taronges i mandarines, la qual cosa suposa un descens d'entre un 8 i un 10 per cent pel que fa a l'any anterior. “Encara així, la quantitat és molt bona, hi haurà suficient fruita per atendre la demanda”.

Respecte a preus, segons comenten els citricultores, és molt baix en el camp, i només esperen que aquesta situació es traslladi als consumidors: “Almenys així s'animaran a consumir”, confien.

Algunes recomanacions

A Màlaga hi ha unes 10.000 hectàrees de cítrics que ocupen a unes 3.000 famílies malaguenyes, fonamentalment a la Vall del Guadalhorce. Hi ha 4.112 hectàrees de taronges; 4.134 hectàrees de llimones i 1.700, de mandarines. Aquestes últimes, sobretot les de la varietat clemenules, són les més preuades pels consumidors malaguenys.

Si de llimona s'exporta el 80% de la producció, i de taronja el 65%, més de la meitat de les clemenules s'assaboreixen a la nostra província: “Les mandarines de Màlaga són les millors que es troben al mercat. En tenir tantes hores de sol adquireixen més graus de sucre i són un autèntic plaure per al paladar”, adverteix Faulí.

Per rematar la qualitat dels productes, els citricultores, igual que els olivareros i els castañeros, esperen que caiguin les primeres pluges de la tardor perquè el fruit agafi més calibre i color.

Així mateix, Asaja Màlaga recomana als seus agricultors que recol·lectin el fruit al punt òptim de maduració perquè la qualitat del producte no es ressenti. “La constant onada de robatoris fa que de vegades es recol·lecti una mica abans perquè els lladres no es portin la collita”, explica Faulí, al mateix temps que també demana als consumidors que comprin la fruita en els seus llocs de confiança. “Cada vegada hi ha més fruita robada que es ven a baix preu en racons de la ciutat”.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades