Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Semana de crisis en las relaciones con Francia por el anuncio de controles a la fruta española

Setmana de crisi en les relacions amb França per l'anunci de controls a la fruita espanyola

29/08/2011

29 d'agost de 2011

Les declaracions del ministre francès d'agricultura d'aquesta setmana, en les quals anunciava la realització de controls als enviaments de fruita espanyola, han aguditzat la situació de crisi que es viu el sector. Segons la Federació Espanyola d'Associacions de Productors Exportadors de Fruites, Hortalisses, Flores i Plantes Vives (Fepex), perjudiquen la imatge de qualitat dels productes espanyols i deterioren la seva posició al mercat, ja que la demanda es podria desviar cap a altres orígens.
Fepex considera que les declaracions del ministre francès són inadmissibles, defensa la qualitat de les produccions espanyoles i exigeix que l'administració francesa garanteixi el lliure trànsit de mercaderies al seu territori i la unitat del mercat en la UE, així com que plantegi davant la Comissió Europea mesures de política agrària eficaces per resoldre aquesta crisi de mercat que no només afecta als productors gals, sinó també i amb major duresa als productors espanyols.

La situació de crisi que viu la fruita d'os aquest estiu és comú per a tots els països productors. Segons Fepex, la recerca de solucions no passa per enfrontar a uns països amb uns altres ni amb ser condescendiente amb les reiterades agressions a les produccions espanyoles, els efectes de les quals no ajuden a resoldre els problemes de la fruita europea.

Fepex lamenta que es responsabilitzi al sector espanyol de les conseqüències desastroses de la ineficàcia de les actuals mesures de gestió de crisis incloses en la política agrària comunitària. En aquest sentit Fepex considera imprescindible que les administracions francesa i espanyola coordinin una posició conjunta davant la Comissió Europea perquè s'adoptin mesurades de gestió de crisis urgents i eficaces.

evisto que la setmana vinent es reuneixi el grup de contacte hispà-francès-italià de préssec i nectarina, compost per representants del sector i de les administracions dels tres països. El dia 6 de setembre es reuniran els ministres del ram de França i Espanya.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades