Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Universidades europeas demuestran que las fresas fortalecen los glóbulos rojos

Universitats europees demostren que les maduixes enforteixen els glòbuls vermells

21/06/2011

21 juny 2011

La revista 'Food Chemistry' ha publicat un experiment dut a terme per un doble equip coordinat per la Universitat Politècnica de la Marxi a Itàlia i per la Universitat de Granada (UGR), on s'ha demostrat en éssers humans la capacitat antioxidant que tenen les maduixes.

Per a això, els investigadors han subministrat a 12 voluntaris uns 500 grams diaris de maduixes ‘Sveva’ durant 16 dies, realitzant mesuraments periòdics. Aquests resultats han llançat que el consum freqüent de maduixes milloraria la capacitat antioxidant de la sang, així com la resistència dels glòbuls vermells a la fragmentació oxidativa (hemolisis).

“S'ha esbrinat d'aquesta manera, que diversos tipus de maduixa brinden una major resistència d'eritròcits enfront del stress oxidatiu, descobriment de gran importància a causa que aquest fenomen desencadena múltiples patologies”, va argumentar Maurici Battino, de la universitat italiana.

Actualment, el nou pas en la investigació és verificar si amb menys quantitat de maduixes, de 150 a 200 grams diaris, es pogués obtenir el mateix efecte positiu. “L'important és que aquestes formin part d'una dieta sana i equilibrada, inclosa en les cinc racions diàries de fruites i verdures”, va assenyalar Battino.

No obstant això, és important entendre que cada variació de maduixa té les seves quantitats i proporcions d'antioxidants “personalitzades”, com ho explica l'investigador de la Universitat de Granada, José Luis Quiles.

El cos, té per si solament, molts mecanismes antioxidants que treballen en diferents estrats a manera d'útils cel·lulars per recompondre el material genètic quan aquest s'oxida, o bé, per molècules autofabricadas o ingerides arran de la nostra dieta neutralitzant així, els radicals lliures. “La clau és l'enorme quantitat de compostos fenòlics anomenats flavonoides que posseeixen les maduixes”, va indicar Quiles.

Els flavonoides s'encarreguen d'aquesta manera de reduir el stress oxidatiu, el qual és un desequilibri que pot desencadenar en malalties cardiovasculars, càncer o diabetis, així com en l'envelliment produït pels radicals lliures.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades