Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Científicos españoles trabajan en técnicas agrícolas contra la desertización

Científics espanyols treballen en tècniques agrícoles contra la desertització

17/06/2011

17 juny 2011

Recents investigacions agrícoles han augmentat la producció d'ametlles després de dos anys de proves amb tècniques de 'abonament verd', una barreja de cereal i lleguminosa incorporada al terreny a manera de fertilitzant natural i el 'reg de suport amb boquera', segons ho va anunciar el Programa de Divulgació Científica d'Andalusia.

Aquests treballs es duen a terme al municipi de Lorca amb dues àrees de secà, una de cereals i una altra d'ametllers.

Els experts realitzen en aquestes àrees mesuraments de desertització i sequera, com ara l'erosió del sòl i l'escassetat de l'aigua, així com la influència de la temperatura i humitat de l'aire, la velocitat i direcció del vent i el volum de precipitacions.

Albert Solé-Benet, científic titular de l'Estació Experimental, va explicar que les conclusions són provisionals ja que "la investigació tot just està en fase de monitorització del rendiment del cultiu".

Aquests estudis estan avançant en l'àmbit del 'reg de suport amb boquera', que consisteix en una sèquia que desvia cap a camps de cultiu l'aigua que flueix per barrancs després de precipitacions, la qual cosa augmenta el rendiment en la producció d'ametlles.

També ha pogut experimentar que el 'abonament verd' aporta al sòl nutrients i matèria orgànica, que incrementa el rendiment de l'arbre respecte al cultiu tradicional.

Els científics igualment experimenten amb més tècniques, com la del 'encoixinat amb palla', que consisteix en un tipus de matalàs que es col loca a terra al voltant de l'arbre per evitar l'evaporació de l'aigua i la 'conreu reduïda' per disminuir l'exposició i evaporació de l'aigua.

Aquest estudi va emmarcat en el projecte internacional 'Desire' que actua contra la desertització i degradació del sòl, iniciativa on participen 17 països i en la qual Espanya va representada per l'Estació Experimental de Zones Àrides.

No obstant això, per obtenir dades concloents en aquest projecte cal esperar tres anys de proves, que es completaran a la tardor de 2011.

Participen en aquest projecte vuit països mediterranis (Espanya, Portugal, Itàlia, Grècia, França, Turquia, Marroc i Tunísia), al costat de Holanda, Bèlgica, Regne Unit, Rússia, Xina, Botswana, Mèxic, Xile i Cap Verd.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades