Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a 40 toneladas de hortalizas y frutas se regalaron ayer en Madrid

40 tones d'hortalisses i fruites es van regalar ahir a Madrid

10/06/2011

10 juny 2011

Madrid va ser ahir una gran cistella de fruites i hortalisses, ja que nombrosos productors van regalar aquesta setmana prop de 40 tones de productes espanyols, amb la finalitat de demandar suport als consumidors, després de la 'Crisi de la E. coli', que ha ocasionat fins ara pèrdues de 350 milions d'euros, segons fonts de la Coag .

I és que mig miler de persones van coincidir en hores del migdia a la Plaça Felip II per rebre els milers de cogombres, albergínies, carbassons, tomàquets, enciams, melons, síndries, albercocs i prunes de zones com Aragó, Múrcia, Granada i Almeria.

Nombrosos cartells en castellà, anglès i alemany, es deixaven llegir entre el públic amb el lema de 'Defensem fruites i hortalisses espanyoles. Consúmelas 'i que va comptar amb la presència d'atletes i periodistes reconeguts.

Referent a això, Miguel López, secretari general d'aquesta organització agrària, va exigir a la UE que "no humiliés ni insultés a l'agricultura espanyola", plantejant ajudes de només 150 milions d'euros, quan el correcte seria "almenys mil milions d'euros per un problema que no ha finalitzat ".

"Brussel ha gestionat molt malament aquesta crisi", va afirmar López, que a més va emfatitzar que Espanya és el "primer exportador del món d'aquestes hortalisses" i que no calia dubtar en cap moment del compliment de controls

A més, l'Institut de Crèdit Oficial ha ofert obrir una línia de finançament per a aquest sector, que ja havia anunciat José Luis Rodríguez Zapatero aquesta setmana i que a aquest dirigent agrari li ha semblat "necessària, ja que seria la liquiditat que el sector necessita per invertir en la pròxima temporada ".

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades