Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Presidente del gobierno aragonés valora la actividad agropecuaria de montaña en Huesca

President del govern aragonès valora l'activitat agropecuària de muntanya a Osca

23/05/2011

23 maig 2011

Marcelino Iglesias, president de la Junta d'Aragó va assistir recentment a Barbastre, Osca, al costat del conseller d'Agricultura i Alimentació d'aquesta autonomia, Gonzalo Arguilé, a la commemoració del desè aniversari de la creació de l'Associació de criadors de bestiar de la raça Parda de Muntanya (Araparda).

En l'acte, que va servir també per celebrar el seu recent inclusió com raça autòctona en l'actual Catàleg oficial de races de bestiar d'Espanya, el president aragonès va destacar la importància que per al medi rural aragonès té la ramaderia de muntanya.

"Sense la petita agricultura i la ramaderia de muntanya no és possible mantenir el medi ambient, ni els nostres valls, que són importants per a tot el conjunt de l'economia de muntanya", va afirmar.

Iglesias es va dirigir als ramaders per destacar la utilitat d'un treball que és "necessari per mantenir viu Aragó", alhora que els ha felicitat per la inclusió de la raça Parda de Muntanya com raça autòctona i els ha animat a continuar amb la seva tasca.

El president va recordar així mateix la necessitat de fixar població en tot el territori aragonès, ja que "Aragó és un territori extens, que volem mantenir viu des del Pirineu fins a les Serres de Terol", ha apuntat.

L'Associació de criadors de bestiar de la raça Parda de Muntanya (Araparda) es va crear fa deu anys. Amb un cens de 29.000 vaques i 408 explotacions, la Bruna de Muntanya és la principal raça de boví explotada a Aragó.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades