Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a 40 países participaron en el primer Congreso Internacional de Poscosecha de Lleida
A la cita es van tractar temes com la relació entre la manca global d'aliments i les malalties que afecten les plantes

40 països van participar en el primer Congrés Internacional de Postcollita de Lleida

Redacció Interempreses09/05/2011

9 maig 2011

El Congrés Internacional en Patologia de la Postcollita, que va tenir lloc del 11 al 14 d'abril passats a Lleida, va ser un èxit per als seus organitzadors, els investigadors Immaculada Viñas de la Universitat de Llleida (UdL), i Josep Usall, del Irta . "Estem molt satisfets ja que hi ha hagut una molt bona resposta per part de la comunitat científica" va declarar la Dra Viñas. "A més, això ha representat una experiència pionera, ja que hi ha investigadors que volen donar continuïtat al certamen i ja sabem que hi haurà una segona edició".
Més de 170 participants entre científics, professionals i empresaris procedents de 40 països de tot el món van debatre a Lleida sobre els mètodes necessaris per evitar o minimitzar les pèrdues de fruita i verdura, en part degudes a l'es malalties que sorgeixen durant la fase postcollita, és dir des del moment de la collita fins al seu consum final.

En un context d'extrema actualitat marcat pel canvi climàtic i la crisi alimentària, el congrés organitzat per l'Irta i la UdL amb el suport de la Societat Internacional de Patologia Vegetal es van tractar temes com la relació entre la manca global d'aliments i les malalties que afecten les plantes, l'efecte de la variació global del clima en l'avanç de noves malalties i el paper del món científic per evitar que aquestes afectin al producte final.

Més de 170 científics van participar en el congrés
Més de 170 científics van participar en el congrés.
"Estem enmig d'una revolució biològica i la biotecnologia és la tecnologia dominant"
Tal com va recordar el Dr Usall, "aquest ha estat el primer congrés a nivell mundial enfocat al debat per a prevenir la patologia de les plantes en postcollita, on científics de tot el món van poder compartir els resultats de les seves investigacions en aquest àmbit ".

Durant l'últim dia de congrés, va destacar la ponència del Dr MG Shepherd, director general de Biocell Corporation Limited de Nova Zelanda, que ha destacat la importància d'establir relacions entre el món de la ciència i la indústria hortofructícola per a una transferència més eficient del coneixement cap a l'empresa privada. "Estem enmig d'una revolució biològica i la biotecnologia és la tecnologia dominant", va concloure l'expert neozelandès.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades