Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Izquierda Unida instó al Ayuntamiento de Málaga a crear huertos urbanos ecológicos en los distritos

Esquerra Unida va instar a l'Ajuntament de Màlaga a crear horts urbans ecològics en els districtes

13/04/2011

13 abril 2011

El grup d'Esquerra Unida a l'Ajuntament de Màlaga proposarà l'elaboració d'un projecte per a la posada en marxa el 2012 d'un sistema d'horts urbans ecològics en tots els districtes de la ciutat andalusa. Per això, hauria d'establir una col·laboració entre els serveis tècnics del Consistori, l'Àrea de Medi Ambient i les Juntes Municipals.

En una moció que el portaveu d'IU, Pedro Moreno Brenes, presentarà en la pròxima Comissió de Sostenibilitat i Medi Ambient, s'ha d'instar a que es destinin terrenys municipals en tots els districtes per a la creació d'aquests horts, corresponent la seva utilització als ciutadans, sense perjudici que les tasques de planificació siguin competència de l'Ajuntament.

La coalició d'esquerres plantejarà, de la mateixa manera, que les regidories sotmetin el projecte que es redacti al dictamen de la comissió informativa competent abans del primer trimestre del 2012, així com que s'inclogui una dotació pressupostària per a aquesta iniciativa en aquest exercici.

També demanarà el desenvolupament d'un programa específic d'activitats mediambientals dirigides a ocupar de forma creativa i saludable el temps lliure dels malaguenys, així com a educar en el coneixement del medi ambient a escolars de les escoles públiques de tots els districtes, amb tallers complementaris i itineraris pedagògics i ecològics.

La idea d'IU passa per identificar parcel públiques o en expectatives de ser-ho dins de zones urbanes de la ciutat de Màlaga i que siguin susceptibles d'albergar petits horts; comprar sòl agrícola en l'entorn dels districtes i de nuclis poblacionals del municipi i subdividir-lo en petits horts (l'extensió oscil·larà entre 50 i 100 mts.2), i practicar mètodes de cultiu ecològic, quedant totalment prohibit l'ús de plaguicides o fertilitzants químics.

Així mateix, les cessions de l'ús de les parcel o arrendaments de les mateixes seran gratuïtes i per un període de cinc anys, prorrogables fins a un màxim de 10, i l'Ajuntament larà el reg i oferirà gratis assessorament tècnic, segons va explicar Moreno Brenes, que ha estimat que la inversió inicial no superaria els 90.000 euros, quantitat amb la qual es podrien crear uns 100 horts al llarg de tot el municipi.

Integració dels ciutadans

Des del punt de vista social, els horts urbans tenen com a objectiu la integració i col·laboració de tots els ciutadans en activitats de millora ambiental, segons el manifestat pel portaveu d'Esquerra Unida. "Totes les persones que participen estableixen noves relacions socials i milloren la seva qualitat de vida, alhora que es fomenta la creació de nous espais verds públics a la ciutat", ha afegit.

Segons Moreno Brenes, la creació d'horts en petites parcel dins de les ciutats o en l'entorn de les mateixes, revitalitzant zones, és un fenomen que s'ha estès per tot el món i que, en totes les experiències, "està donant resultats altament satisfactoris ".

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades