Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a AVA-Asaja denuncia en su asamblea que el abandono de campos y granjas se ha disparado en el último año

AVA-Asaja denúncia en la seva assemblea que l'abandonament de camps i granges s'ha disparat en l'últim any

25/03/2011

25 març 2011

El president de l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja), Cristóbal Aguado, va aprofitar la seva intervenció davant els prop de 200 compromissaris que van acudir a l'assemblea general ordinària d'aquesta organització per denunciar que l'abandonament de terres de cultiu i tancament de granges es ha disparat en l'últim any com a conseqüència directa de la manca de rendibilitat. Aigualit va avalar la seva afirmació amb dades oficials del propi Ministeri del Medi Rural (MARM), dades que revelen que la superfície citrícola abandonada es va duplicar entre 2009 i 2010, que el tancament d'explotacions ramaderes va afectar a la xifra rècord del 30% de les mateixes i com en la resta de cultius mediterranis-vinyes, fruita d'estiu o fruits secs-va continuar la pèrdua progressiva de terres iniciada fa gairebé una dècada.

"Són molts, cada vegada més, els que es veuen empesos a tirar la tovallola perquè els preus que reben, no els permeten seguir al peu del canó. Les xifres resulten il·lustratives: en els últims vuit anys han deixat de cultivar al voltant de 25.000 hectàrees de cítrics a la Comunitat Valenciana, el que representa el 13% de la superfície total ", va lamentar el responsable de l'organització agrària que va destacar que, només en l'últim any, es van deixar de conrear 14.000 ha. de cítrics.

Imagen
Així ho indica l'Enquesta sobre Rendiments i Superfícies (ESYRCE) del MARM que a més confirma que en vuit anys han deixat de cultivar més de 11.000 hectàrees de vinya (el 11% de la superfície existent en 2002), gairebé 10.000 ha de fruiters d'estiu (el 37%) així com gairebé 38.000 ha. (El 29%) de la superfície d'ametllers. El president d'AVA-Asaja ha manifestat sobre això que "per posar límit a aquesta sagnia cal que les administracions prenguin consciència de la gravetat del problema i sàpiguen tot el que es juga tota la societat en l'envit. Estem parlant d'un sector estratègic que té una funció insubstituïble a l'hora de garantir l'equilibri alimentari i ambiental, així que molt de compte amb el que fem ". Segons Aguado "les polítiques que s'han vingut aplicant en matèria agrària s'han mostrat ineficaços" de manera que, va argumentar, "és necessari un replantejament general, un gir substancial d'aquestes polítiques".

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades