Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Gautier Semillas, medio siglo trabajando para producir hortalizas con sabor

Gautier Llavors, mig segle treballant per produir hortalisses amb sabor

01/03/2011

1 març 2011

Gautier Llavors , empresa francesa amb més de 50 anys especialitzada en llavors hortícoles i amb deu anys treballant ja al nostre país, va presentar a Fruit Logistica les seves últimes aportacions en noves varietats de tomàquet, carbassó, enciam, jueva i albergínia. En aquest últim segment, la marca gal acaba de treure al mercat 'Shakira', una varietat d'albergínia de tipus semi-llarga sense espines. Una planta vigorosa, rústica de molt bon qualli que ofereix un fruit atractiu de color negre brillant, consistent, amb calze gruixut. El fruit té una molt bona conservació, i el pes mitjà entre 340 i 400 grams. Al sud de la Península, per a cultius de tardor-hivern, es pot trasplantar a partir de meitat d'agost, ia la primavera a partir de gener-febrer.

Des Gautier un dels objectius, com és el cas de les seves varietats de melons, és la creació de productes amb sabor. "Un dels nostres objectius és aconseguir que els nostres productes no només siguin una verdura, sinó que siguin una verdura amb gust, i per això som reconeguts", va afirmar Michel Pech, director de Gautier Llavors Ibèrica.

Michel Pech, director de Gautier Llavors Ibèrica (a l'esq...
Michel Pech, director de Gautier Llavors Ibèrica (a l'esq.) I Manuel Ferrer, responsable de Desenvolupament (a la dreta), durant la passada edició de Fruit Logistica.
El segment de mongetes, una de les últimes novetats de Gautier són les varietats 'Poso' i 'vesprals'. La primera d'elles és una jueva amb un port dret, molt resistent a les altes temperatures. Es tracta de beines de color verd fosc, brillant, carnoses i molt resistents a la manipulació. Amb un calibre molt fi (7-8 mm) i una longitud de 15 a 17 centímetre, es pot conrear en totes les estacions, sota plàstic a la primavera i tardor, ia l'aire lliure a la primavera-estiu. La mongeta d'enramada 'vesprals' té una beina cilíndrica de color verd fosc, llarga (16-18 cm), molt recta i rodona. De gra negre i flor violeta, la planta és vigorosa i està ben adaptada a cicles de cultiu llarg. La collita és fàcil, ja que les beines van agrupades de 4 en 4. Molt bon comportament amb la calor, aguanta molt en la planta i marca poc el gra. "Tots els nostres productes sorgeixen després d'un profund estudi sobre el terreny, en que coneixem el que vol el productor, que és un alt rendiment a través d'una planta molt adaptada a la data de trasplantament ia les condicions del terreny i de l'entorn ", afegeix Pech.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades