Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Agromartín celebra la fiesta del Martisor, tradicional en países de Europa del Este

Agromartín celebra la festa del Martisor, tradicional en països d'Europa de l'Est

02/03/2011

2 març 2011

L'empresa maduixera Agromartín, situada a Lepe, Huelva, ha celebrat avui el Martisor, una festa tradicional de Romania, Bulgària i Moldàvia que celebra l'arribada de la primavera. Aquesta celebració suposa fomentar la integració dels trabajores de l'empresa provinents de països de l'Est d'Europa amb empleats nacionals i d'altres procedències.

Aquesta plena integració és una de les constants en l'empresa, membre de la 'Associació de Huelva de Productors i Exportadors de maduixes', Freshuelva, ja que, segons ha assegurat el propietari de l'entitat, José Antonio Martín, "quan vaig decidir apostar per la mà d'obra forana, a causa de l'excasez de treballadors nacionals per al camp, també vaig adquirir el compromís d'integrar plenament, perquè no perdessin la seva identitat, i ens aportaran als altres la seva riquesa social i cultural ". Per això, que els treballadors es sentin part de l'empresa, participant en les seves activitats, és, segons matisa Martín, "una màxima" en el seu treball diari.

El Martisor va reunir unes 300 treballadores de diferents procedències que repeteixen cada temporada, almenys des de l'any 2003, i que celebren l'arribada de la primavera. Tal com ha indicat Martín, "les dones reben un amulet, vermell i blanc, i demanaran un desig. Quan els arbres floreixin, el seu desig quedarà complert ". Per la seva part, les treballadores "es mostren contentes i agraïdes per poder mostrar als altres part de la seva idiosincràsia".

Es tracta d'una festa mil·lenària en països d'Europa de l'Est que es celebra cada campanya en aquesta finca, al costat d'altres esdeveniments populars com la Festa del Xai, el Dia de la Dona Rural, el comiat de la campanya o el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Discriminació Racial, que tindrà lloc el 21 de març, entre altres.

Agromartín, que en plena temporada compta amb una plantilla de 750 treballadors, va rebre el passat mes de gener el IX Premi Andalusia sobre Migracions, en la categoria de 'Bones pràctiques en la inserció laboral d'immigrants', atorgat per la Conselleria d'Ocupació de la Junta d'Andalusia.

Agromartín compta amb aules de formació per impartir cursos d'espanyol per als seus treballadors estrangers, iniciació a Internet i videoconferència per mantenir el contacte amb els seus llocs d'origen, primers auxilis, cultura espanyola, canals de televisió de diferents països i telèfon públic, entre d'altres. A més dels allotjaments per als treballadors a la finca, compta amb zones comunes, com una jaima per a festes i celebracions.

Imagen
El Martisor, és una festa tradicional de Romania, Bulgària i Moldàvia que celebra la imminent arribada de la primavera
El Martisor, és una festa tradicional de Romania, Bulgària i Moldàvia que celebra la imminent arribada de la primavera.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades