Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Freshfel lanza una campaña sobre la imagen y valor de las frutas y hortalizas frescas

Freshfel llança una campanya sobre la imatge i valor de les fruites i hortalisses fresques

28/01/2011

28 gener 2011

Les fruites i hortalisses fresques tenen una sèrie de virtuts que sovint els consumidors no les valoren de forma adequada. Freshfel Europe, l'Associació Europea del sector hortofructícola, ha posat en marxa una sèrie d'iniciatives per destacar en els pròxims mesos el valor de les fruites i hortalisses fresques, així com el treball desenvolupat per aquest sector. Respecte d'això, Ramón Rey, president de Freshfel, assenyala: "És molt important per al nostre sector incrementar la visibilitat i la comunicació sobre com funcionem i els professionals que estan darrere, a més de l'enorme valor i benefici que per als consumidors tenen les fruites i hortalisses. Si bé aquestes últimes estan a preus relativament baixos al nivell del consumidor, és fonamental recordar que darrere de cada enviament de fruita i hortalissa a una botiga a través de la Unió Europea, hi ha un treball complex i professional d'un gran equip de persones ".

La campanya que en aquest moment llança Freshfel Europe també té com a objectiu deixar certs aspectes clars sobre les fruites i hortalisses fresques i la seva percepció pels consumidors. Diverses  enquestes i sondejos revelen que sovint els consumidors consideren que les fruites i hortalisses són massa cares. Ramón Rey argumenta: "Aquesta consideració és errònia i cal desmitificar que la fruita  i hortalisses són cares. Una simple comparació amb altres categories de aliments convencerà als més escèptics que aquesta afirmació és incorrecta ". Malgrat les seves enormes beneficis, les fruites i hortalisses tenen dificultats per comunicar-les als consumidors, i fins i tot quan els consumidors les coneixen, hi ha dificultats per donar valor comercial a les mateixes. Luc Clerx, president del Comitè de Comunicació, Promoció i  Imatge de Freshfel, declara: "És important que una organització com Freshfel posi en valor el perfil del sector i dels productes als que representa davant les administracions públiques, el mercat i els consumidors. El mercat està infravalorant el valor dels productes hortofructícoles, uns productes que tenen molts atributs positius i que s'han de tenir en compte pels consumidors. En aquest sentit, Freshfel està considerant a posada en marxa de diferents iniciatives per tal de canviar la imatge col·lectiva de les fruites i hortalisses ".

La cadena de valor de les fruites i hortalisses està organitzada en diversos baules que mouen anualment més de 100 milions de tones, amb un pes important en l'economia de la UE. Tan sols el 3% de la superfície agrària a la UE es dedica al cultiu de fruites i hortalisses, però suposa que es mantinguin en actiu 1,4 milions d'explotacions la producció representa el 17% del total de la producció agrària de la UE, amb un valor de més de 50.000 milions d'euros. Considerant el conjunt de la cadena de valor, el sector hortofructícola factura uns 120.000 milions d'euros, donant feina a més de 550.000 persones. Malgrat la seva importància, en molts Estats membres el consum de fruites i hortalisses s'ha estancat en nivells inferiors als 400 grams per dia per càpita, que és el mínim recomanat per l'Organització Mundial de la Salut.


Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades