Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El sector de la cebolla creará interprofesionales por zonas de producción

El sector de la ceba crearà interprofessionals per zones de producció

27/01/2011

27 gener 2011

El Comitè de Ceba de Fepex, constituït per productors, comercialitzadors i exportadors de ceba de les principals comunitats autònomes productores, es va reunir aquesta setmana a Villarrobledo (Albacete) i va acordar estudiar la constitució d'interprofessionals per zones de producció, per tal d'aconseguir una organització del sector més eficaç. Els representants del sector assistents a la reunió van considerar que la constitució d'interprofessionals per zones de producció permetria adoptar acords en els àmbits de la producció, la comercialització, la gestió de crisi, la investigació, etcètera, amb el doble objectiu de millorar la competitivitat i mantenir la rendibilitat d'aquest cultiu.

Aquest Comitè de Ceba analitzar també la situació de la campanya de comercialització, que s'estén des del mes de juny de l'any passat fins al mes d'abril i que s'està caracteritzant per una menor producció. Fins a la data s'estima que hi ha un 20% menys de producció que en la passada campanya, el que està repercutint en l'increment dels preus per als productors. En general, durant tota la campanya els preus s'han mantingut per sobre dels costos de producció, cosa que no havia passat en campanyes anteriors.

A la reunió es va exposar també que els preus elevats en origen estan sotmetent a molta pressió als comercialitzadors, sobretot al sector majorista, que s'enfronta a preus alts per part de la producció ja fortes pressions per part dels supermercats per no repercutir l' increment dels preus en origen al consumidor. La superfície dedicada al cultiu de ceba a Espanya el 2010 ha estat d'aproximadament 23.000 hectàrees, segons dades del MARM no definitius, davant 23.500 hectàrees el 2009, sent Castella-la Manxa la principal comunitat autònoma productora amb 11.168 hectàrees, seguida per Andalusia amb 3655 hectàrees. La producció el 2010 ha estat de 1,1 milions de tones.

El consum de ceba a Espanya l'any 2009 va ser de 369.448 tones. El 2010, fins a setembre, es van consumir 261.924 tones. L'exportació espanyola de ceba fins al novembre de 2010, que són les últimes dades actualitzades per la Direcció General de Duanes, es va situar en 204.720 tones, enfront de 239.214 tones en el mateix període del 2009, un 14% menys. No obstant això, el valor de l'exportació de ceba en aquest període s'ha incrementat un 41% situant-se en 85 milions d'euros. Les principals comunitats autònomes exportadors de ceba són la Comunitat Valenciana, Castella-la Manxa i Andalusia.

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Asociaciones de Productores Exportadores de Frutas, Hortalizas, Flores y Plantas Vivas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades