Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La UE obligará a etiquetar los alimentos con datos sobre grasa, sal y azúcar

La UE obligarà a etiquetar els aliments amb dades sobre greix, sal i sucre

17/12/2010

17 desembre 2010

Els ministres europeus de Sanitat i Consum aprovar el passat 7 de desembre un nou etiquetatge obligatori per a aliments que haurà de detallar de forma clara i llegible el contingut energètic, carbohidrats (inclòs el sucre), greixos, greixos saturats, sal i proteïnes per cada 100 grams o 100 mil·lilitres.
La legislació sobre etiquetatge d'aliments no s'aplicarà finalment al vi, la cervesa, els licors i les begudes alcohòliques aromatitzades. S'atenen així les exigències de països com Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Portugal, Grècia, Bulgària, Àustria, Xipre i Romania, que des de l'inici de les negociacions sol·licitar que el vi quedés fora de la norma.
L'objectiu de la iniciativa és donar als consumidors una major informació que els permeti optar per una dieta saludable i contribuir així a la lluita contra l'obesitat. Els Vint superar amb escreix la majoria qualificada necessària per aprovar el projecte de reglament. L'acord polític per a la nova normativa s'assoleix després de gairebé tres anys de negociacions.
L'Eurocambra que ja es va pronunciar al respecte en juny haurà de ratificar ara el nou sistema d'etiquetatge abans que entri en vigor. Els països tenen entre tres i cinc anys per aplicar el nou etiquetatge, de manera que és probable que no sigui efectiu fins al 2013 o 2014.
El reglament obliga a detallar en l'envàs el contingut d'energia, greixos, greixos saturats, carbohidrats-amb referència específica als sucres-, proteïnes i sal per 100 mililitre o 100 grams, encara que també pot indicar com a percentatge de la quantitat diària recomanada. Però es deixa a la indústria triar altres formes de presentació, sempre que siguin clares i no indueixin a confusió.
Aquestes dades hauran de ser llegibles, amb una mida de lletra de 1,2 mm com a mínim (davant dels tres mil·límetres que havia proposat Brussel), encara que es contemplen excepcions per als envasos petits. Es podrà afegir informació addicional voluntària sobre qüestions com a nivell de colesterol o fibra.
Per al vi, cervesa i licors, la Comissió presentarà un informe d'aquí a 5 anys i decidirà llavors si cal incloure'ls en la norma sobre l'etiquetatge.
Els aliments no envasats també queden exempts de l'obligació de declaració nutricional, llevat que l'Estat membre en qüestió decideixi el contrari.
Un altre dels objectius d'aquesta norma és proporcionar una major protecció contra els lergògens. Per això, demana que s'etiquetin tots els aliments que continguin substàncies lergògenes (com cacauets, llet, mostassa o peix) o que s'indiqui clarament la presència del lergen d'una altra manera.
Com passa en l'actualitat, la nova norma estableix que els fabricants poden escollir voluntàriament si esmenten o no en l'etiquetatge al país d'origen o el lloc de procedència dels aliments.
No obstant això, l'obligació actual de fer figurar el país d'origen en l'etiqueta en la carn de vaca i vedella s'estendrà a altres tipus de carns (porc, xai i au). A més, Brussel haurà de presentar en tres anys un informe d'impacte sobre la possibilitat d'obligar també a indicar el lloc d'origen en altres productes (llet, llet utilitzada com a ingredient, carn utilitzada com a ingredient, aliments no transformats o productes fets amb un sol ingredient ).

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades