Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La exportación de flor y planta aumenta un 7% y la importación desciende un 2% hasta septiembre

L'exportació de flor i planta augmenta un 7% i la importació baixa un 2% fins al setembre

29/11/2010

29 novembre 2010

L'exportació espanyola de flor i planta viva en els tres primers trimestres de 2010 ha augmentat un 7% en relació amb el mateix període de l'any anterior, totalitzant 176 milions d'euros i la importació ha baixat un 2% situant-se en 122 milions d'euros, segons les dades actualitzades fins al mes de setembre per la Direcció General de Duanes i processats per Fepex.

En el sector de flor i planta viva hi ha quatre capítols destacats: la planta viva, la flor tallada, bulbs i fullatge. L'exportació de planta viva ha augmentat un 8%, totalitzant 146 milions d'euros. Dins de la planta viva el gruix de les exportacions correspon a la planta d'exterior, que representa el 56% del total de planta viva i el 46% de tot el sector. L'exportació de planta exterior va augmentar un 17% i totalitzar 82 milions d'euros. El segueix la planta interior amb 30 milions d'euros (-2%).

L'exportació espanyola de fullatge augmentar un 11% totalitzant 5 milions d'euros i la de bulbs augmentar un 54% totalitzant 4 milions d'euros. Per contra, l'exportació de flor tallada es va reduir un 10% descendint a 20 milions d'euros, dels quals 14 milions d'euros corresponen al principal capítol que és el clavell i que va registrar un descens del 3% en relació a l'any anterior.
Per comunitats autònomes, les principals exportadores en el períod'analitzat són la Comunitat Valenciana amb 57 milions d'euros, seguida d'Andalusia amb 43,5 milions d'euros i Catalunya amb 37,5 milions d'euros. La Comunitat Valenciana va registrar un increment de les exportacions en relació al 2009, mentre que Andalusia i Catalunya van registrar retrocessos.

L'exportació de la Comunitat Valenciana es va incrementar un 14% en relació al mateix període de l'any anterior a causa del creixement de la planta viva i especialment de la planta d'exterior. L'exportació de planta viva ha augmentat de 48,6 milions d'euros a 55,7 milions d'euros i la planta d'exterior va augmentar de 38 a 45 milions d'euros.

L'exportació de flor i planta viva d'Andalusia i Catalunya es va reduir un 9% en ambdós casos.

Pel que fa a la importació espanyola del sector fins setembre de 2010, es va reduir un 2% en relació amb el mateix període del 2009, totalitzant 122 milions d'euros, dels quals 56 milions van correspondre a planta d'exterior (-8%) i 48 milions a flor tallada (+3%). Dins de la importació de planta viva destaca la importació de planta d'interior amb 25,5 milions d'euros (-6%) i la planta d'exterior amb 14,5 milions d'euros (-9%). I dins de la flor tallada, el principal capítol és la rosa amb 21 milions d'euros (+5%) seguida del clavell amb 7 milions d'euros (+7%).

Per Fepex, les dades posen en evidència la greu crisi de la flor tallada a Espanya, que sent un dels cultius més importants dins del sector de flor i planta, molt intensiu en mà d'obra i de gran presència en comunitats autònomes com Andalusia i Comunitat Valenciana, ha retrocedit fortament en els darrers anys i en l'actualitat requereix l'adopció de mesures específiques urgents.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades