Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Fruit Attraction 2010, el marco perfecto para un sector en plena efervescencia
Ifema acull del 20 al 22 d'octubre la segona edició de la Fira Professional del sector de Fruites i Hortalisses

Fruit Attraction 2010, el marc perfecte per a un sector en plena efervescència

Redacció Interempreses08/10/2010
Fruit Attraction, la Fira Professional del sector de Fruites i Hortalisses, que celebra la seva segona edició a Madrid, del 20 al 22 d'octubre, ha superat els 450 expositors directes, dels quals el 80% pertany al segment d'empreses productores, mentre que el 20% restant són proveïdors de béns i serveis. Pel que fa a la superfície d'exposició, s'han superat els 11.000 metres quadrats, cosa que representa un 50% més que en la primera edició celebrada el 2009.

Amb els números a la mà, Fruit Attraction, organitzada per Fepex i Ifema, ha complert i superat els seus objectius inicials d'assolir els 450 expositors i superar els 10.000 metres quadrats. En aquesta segona edició s'han incorporat nous expositors de comunitats autònomes que l'any passat van tenir escassa presència com Castella i Lleó, Navarra, País Basc i Comunitat Valenciana. A més s'ha incrementat la participació d'expositors internacionals procedents d'Algèria, Argentina, França, Itàlia, Mèxic, Països Baixos, o Portugal, entre altres.

Fruit Attraction va reunir en la seva primera edició aa 353 expositors i 8.480 visitants professionals. Foto: Santiago Burgos...
Fruit Attraction va reunir en la seva primera edició aa 353 expositors i 8.480 visitants professionals. Foto: Santiago Burgos.

Paral·lelament a l'activitat comercial Fruit Attraction acollirà un important conjunt d'activitats paral·leles, que es desenvoluparan en dos àmbits principalment. D'una banda les jornades tècniques que se celebraran durant els tres dies de fira i que abordaran els temes de major interès per als professionals de la indústria hortofructícola. Les jornades tècniques seran tres: 'Organització del sector de Fruites i Hortalisses als Estats Units', incloses les relacions amb la gran distribució; 'Modernització d'hivernacles', i 'Aportació dels centres tecnològics per accelerar el procés d'innovació en el sector hortofructícola '.

La regulació i organització del sector de fruites i hortalisses als Estats Units, incloses les relacions amb la gran distribució. Un debat en el qual, de la mà d'un representant del Departament d'Agricultura dels Estats Units (USDA) s'analitzaran, entre altres qüestions, les eficaces mesures que ha adoptat el país nord-americà en l'àmbit de la política agrària i comercial, com per exemple, l'organització de la producció i de la comercialització en origen en Màrqueting Orders.

Per la seva banda, i amb l'objectiu d'incrementar la productivitat per millorar la competitivitat de les explotacions, el dijous 21 d'octubre es convoca la conferència 'Modernització d'hivernacles i millora de l'eficiència energètica'. En aquest cas, els participants podran conèixer com l'adopció de noves tecnologies pot augmentar el rendiment econòmic de les explotacions, alhora que redueixen el seu impacte negatiu en l'entorn. En aquesta ocasió, Alicia Villauriz, secretària general de Medi Rural realitza l'obertura i la primera ponència i responsables de la Conselleria d'Agricultura i Aigua de la Regió de Múrcia i de la Conselleria d'Agricultura d'Andalusia exposen les polítiques d'actuació de les seves respectives comunitats autònomes en aquest tema.

Finalment, la importància que han adquirit els centres de recerca pública, tant per impulsar projectes planificats, com per transferir el coneixement sorgit sobre el sector, els han convertit en eines clau per promoure la innovació en les indústries hortofructícoles. Un tema que s'analitza el divendres 22 d'octubre a la ponència 'Aportació dels centres tecnològics per accelerar el procés d'innovació en les explotacions', que compta amb la participació de l'Institut Murcià de Recerca i Desenvolupament Agrari i Alimentària, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries de Lleida, del Centre d'Innovació i Tecnologia Alimentària de la Rioja i del Centre Nacional de Tecnologia i Seguretat Alimentària (CNTA), ubicat a Navarra.

Foto: Santiago Burgos
Foto: Santiago Burgos.

El raïm de taula sense llavor, a debat

El Primer Fòrum mundial de raïm de taula sense llavor, Grape Attraction, que se celebra el 21 i 22 d'octubre, en el marc de Fruit Attraction, reuneix una àmplia representació de la producció i comercialització d'aquest tipus de raïm procedent de tot el món, des dels Estats Units, Sud-àfrica, Xile, Israel, Perú, etc. La celebració d'aquest Primer Fòrum Internacional de raïm de taula sense llavor respon a l'interès creixent tant de la producció com de la distribució per aquest nou mercat del raïm si llavor, que a Espanya es produeix principalment a Múrcia. Per això, comptarà amb la participació de representants de la producció de Xile, Perú, Sud-àfrica i Espanya, entre altres, de la distribució d'Holanda, Regne Unit i Alemanya, principalment i de la investigació amb responsables del Regne Unit, Sud-àfrica, Estats Units i Espanya. Grape Attraction s'organitza entorn de tres blocs: la recerca varietal, la producció mundial i la comercialització. El fòrum tindrà lloc en el marc de la fira de fruites i hortalisses Fruit Attraction, que estan organitzant Fepex i Ifema i que compta ja amb 428 expositors directes, a un mes i mig de la seva celebració.

El mercat comunitari de raïm de taula va ascendir l'any 2009 a 1,5 milions de tones, de les quals aproximadament 500.000 tones corresponen a raïm sense llavor, de les quals 100.000 són exportades per Espanya.

Fruit Fusion és de nou un espai de divulgació i interpretació dels millors productes de l'horta al servei de la cuina

Fruit Fusion: l'horta a la cuina

Fruit Fusion és de nou un espai de divulgació i interpretació dels millors productes de l'horta al servei de la cuina i una plataforma única de promoció per a incentivar el consum de fruites i hortalisses al Canal Horeca, el seu públic objectiu. Així mateix, serveix com a eina de promoció de les empreses expositores de la fira, i com a aparador de la riquesa i varietat de productes hortofructícoles El programa de Fruit Fusió introdueix, com a novetat, la participació en el Congrés de reconeguts cuiners internacionals de la talla del sicilià Corrado Assenza, (Cafè Sicília) i la mexicana Rita Sánchez, (La Taquería del Alamillo). Al costat d'ells, un atractiu cartell de cuiners nacionals entre els quals hi ha Carmelo Bosque, (Restaurant Lillas Pastia), Fernando del Cerro, (Restaurant Casa Josep), Jesús González Conejero, (Restaurant La Cabanya), Francis Paniego, (Restaurant Portal de Echaurren), Marcelo Tejedor, (Restaurant Casa Marcelo) o David Yarnoz, (Restaurant El Molí de Urdaniz). No falten debats i tallers protagonitzats per professionals del sector com Luis Pacheco (Gold Gourmet) o José Uranga (FEPECO), així com degustació de productes a càrrec de les empreses expositores i nombroses activitats amb l'objectiu d'incentivar de forma dinàmica, amena i participativa , el consum de fruites i hortalisses.

La cuinera Montse Estruch va ser una de les cuineres protagonistes en la passada edició de Fruit Attraction. Foto: Santiago Burgos...
La cuinera Montse Estruch va ser una de les cuineres protagonistes en la passada edició de Fruit Attraction. Foto: Santiago Burgos.

Fruit Attraction acull el I Concurs Nacional de Tallat de Fruites i Hortalisses

Fruit Attraction ha convocat per a aquesta segona edició, en col·laboració amb Madrid Fusió i FrutArt, el I Concurs Nacional de Tallat de Fruites i Hortalisses. Aquesta competició, que se celebra el 22 d'octubre, premia els tres millors talladors de productes hortofructícoles del país, i determinarà qui serà el representant d'Espanya en la modalitat europea d'aquest concurs.

Amb aquest esdeveniment, es pretén presentar algunes de les possibilitats creatives que poden oferir les fruites i verdures, i demostrar que, una presentació estèticament atractiva pot crear una agradable experiència sensorial que incentiva el consum dels productes hortofructícoles al canal Horeca.

La competició es larà a l'àrea central del pavelló 10 de Fira de Madrid, i consta d'una fase de preparació i muntatge de les peces, seguida d'una prova cronometrada de 90 minuts per al tallat. En ella, els 10 finalistes hauran de demostrar les seves habilitats esculpint sobre síndries-patrocinat pel grup Síndria Fashion-, un motiu de lliure elecció. Finalment, es lliurarà un premi als tres primers classificats i un diploma acreditatiu a tots els participants.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades