Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Cooperativa de Cambrils ensaya la producción de melocotones y nectarinas más resistentes

La Cooperativa de Cambrils assaja la producció de préssecs i nectarines més resistents

30/08/2010

10 agost 2010

La Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils (Tarragona) està realitzant assajos per a millorar la resistència de la fruita dolça a les plagues i les inclemències meteorològiques, en concret en la seva línia de producció de préssecs i nectarines. El biòleg i tècnic de l'Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) de la cooperativa, Carles Matas, ha explicat que destinen aproximadament dues hectàrees a "provar el comportament de les varietats en el propi terreny", ja que es produeixen variacions d'unes zones a altres . També es realitzen investigacions per aconseguir alteracions del color i el cultiu d'altres varietats com el paraguaià ".

El president de la Diputació, Josep Poblet, va realitzar una visita a les instal·lacions i va destacar la capacitat per afrontar el futur d'una cooperativa tradicional, "que és una referència al territori" per la transcendència de les decisions estratègiques adoptades en els últims anys.

El president de la cooperativa, Jaume Baiges, ha explicat que facturen al voltant de 10 milions d'euros i integren a 400 grans productors sense comptabilitzar les petites explotacions. El gruix de la comercialització recau en l'oli, premiat en nombrosos certàmens sota la denominació d'origen Siurana d'oliva arbequina. Una altra part important dels seus resultats prové dels serveis financers que presten als cooperativistes, i de l'exportació a Europa d'enciam, escarola i coliflor durant l'hivern.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades