Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Agencia Europea de Seguridad Alimentaria confirma la seguridad de los productos hortofrutícolas

L'Agència Europea de Seguretat Alimentària confirma la seguretat dels productes hortofructícoles

23/07/2010

23 juliol 2010

El percentatge de mostres de productes hortofructícoles sense residus ha augmentat en comparació amb els anys anteriors i el 96,5% de les mostres analitzades compleixen amb els límits màxims de residus de productes fitosanitaris admesos en aliments, segons l'informe anual de l'Agència Europea de Seguretat Alimentària, que aporta una perspectiva general de les activitats de control dutes a terme per l'Agència i pels Estats membres per assegurar el compliment dels productes alimentaris amb els estàndards definits en la legislació europea respecte al contingut en residus de productes fitosanitaris, segons informa Fepex.
El percentatge de mostres que sobrepassen el límit màxim de residus admès va ser del 3,5%, sent aquest percentatge superior entre les mostres preses en productes procedents de tercers països (7,6%) que entre aquelles preses en productes procedents de la UE ( 2,4%). Cal observar que la presència de residus, fins i tot superant el límit màxim de residus (LMR) no vol dir que aquest producte sigui perillós per la salut. Per trobar la vostra perillositat cal una posterior avaluació i una comparació amb els paràmetres establerts.
Per als productes destinats a alimentació infantil la legislació europea és especialment restrictiva, no permetent la presència de pràcticament cap residu i en el cas dels productes ecològics els límits de residus establerts es van superar en un 0,9%. Cal recordar que la legislació europea permet l'ús de certes substàncies actives en la producció ecològica.
A llarg termini i segons els càlculs realitzats l'Agència conclou que cap dels residus analitzats suscita preocupació per la salut.

Aquest informe posa de manifest l'alta seguretat de la producció agrícola, i confirma que la presència de residus de productes fitosanitaris en la nostra dieta és mínima i és recompensada pels beneficis d'una dieta saludable, equilibrada i assequible a la qual contribueixen els productes fitosanitaris. No obstant això FEPEX reitera la necessitat que es reforci el control sobre els productes importats de tal manera que aquests compleixin els mateixos requisits que els establerts per als productes europeus.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades