Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El consumo total de limones ascendió a cerca de 135,5 millones de kilos durante 2009

El consum total de llimones va pujar a prop de 135,5 milions de quilos durant el 2009

19/07/2010

19 juliol 2010

El subdirector general d'Estructura de la Cadena Alimentària del Marm ha destacat que, el 2009, el consum total de llimones va pujar a prop de 135,5 milions de quilos i va suposar una despesa proper a 171 milions d'euros, en la jornada 'La llimona i el Aranja. Un sector de futur a Espanya ', celebrat avui a Múrcia.
Durant la jornada, organitzada per l' Associació Interprofessional de Llimona i Pomelo (Àilíng), José Miguel Herrero ha presentat les dades del consum de llimona a Espanya durant l'any 2009, subratllant que el major percentatge del seu consum es concentra a les llars amb un 71,1%, mentre que la restauració comercial suposa el 26,4% i la restauració social i col·lectiva, el 2,5% restant.
Pel que fa a la despesa, José Miguel Herrero ha ressaltat que el major percentatge es va registrar a les llars amb un 73,4%, sent del 24,7% en la restauració comercial i del 1,9% en la restauració social i col·lectiva.
José Miguel Herrero
José Miguel Herrero.

Sobre el consum i despesa a les llars espanyoles, el subdirector general ha indicat que van consumir, durant 2009, prop de 96,5 milions de quilos de llimones i gastar 125.500.000 d'euros en aquest producte. En termes per càpita, es va arribar a 2,1 quilos de consum i 2,74 euros de despesa. Per comunitats autònomes, Illes Balears i Múrcia compten amb els majors consums mentre que la demanda més reduïda és a Extremadura i Astúries.

Pel que fa al lloc de compra, les llars van recórrer majoritàriament als supermercats (36,8% de quota de mercat), seguit dels establiments especialitzats (32,9%), l'hipermercat (9,3%) i l'autoconsum (13 , 8%).

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades