Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Cicloagro recicla más de 12.000 toneladas de plásticos en Almería durante 2013

Cicloagro recicla més de 12.000 tones de plàstics a Almeria durant 2013

21/05/2014

21 de maig de 2014

Els plàstics utilitzats en els hivernacles, tant els films de cobertes com acolchamientos, brancs de reg, manta, malla, etc., aporten solucions a l'agricultor però poden ser un problema quan es converteixen en residus si no són retirats i tractats convenientment per gestors autoritzats i acreditats per un SIG. Almeria i la seva zona d'hivernacles, popularment cridada com a ‘Mar de plàstic’ és una de les zones de major concentració de plàstics (61% d'Andalusia). Els productors de plàstics, sensibilitzats pel tema han creat Cicloagro, l'únic Sistema Integrat de Gestió autoritzat per la Junta d'Andalusia per a la recollida i tractament de plàstics agrícoles que no siguin envasos.

Precisament és la Junta d'Andalusia l'única que ha regulat per Llei la recollida i gestió d'aquests residus i, arran d'això, s'ha creat Cicloagro, que és una Associació sense ànim de lucre impulsada pels fabricants de plàstics agrícoles. Segons les dades facilitades per aquesta Associació, en 2013 ja s'han recollit un total de 29.616 tones, que suposen el 76,45% del total del mercat. D'elles, Almeria ha reciclat gens menys que 12.050 tones de plàstics agrícoles, de les quals 11.000 corresponen a coberta d'hivernacle i 1.050 a plàstic fi.

Imagen
Els agricultors d'Almeria s'estan adonant que reciclar amb un Sistema Integrat de Gestió com Cicloagro, no solament té l'enorme avantatge que s'eviten problemes administratius complint perfectament amb la normativa de la Junta d'Andalusia, sinó que aporta avantatges a l'hora de tramitar la retirada de plàstics de forma més ràpida i senzilla, evitant complicacions.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades