Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El proyecto de uso del ajo morado para envases activos agrícolas antifúngicos avanza notablemente

El projecte d'ús de l'all morat per a envasos actius agrícoles antifúngicos avança notablement

03/04/2014

3 d'abril de 2014

Coopaman, en col·laboració amb la Universitat de Castella-la Manxa (UCLM) i l'Institut Tecnològic de l'Embalatge, Transport i Logística (Itene), treballen des de l'any 2012 en el projecte de Recerca i Desenvolupament Actiallium. Aquest projecte compta amb el suport del Ministeri d'Economia i Competitivitat a través de les ajudes corresponents al Programa Nacional de Cooperació Públic-Privada del subprograma Innpacto. L'objectiu principal és la recerca en noves tècniques i processos per a l'obtenció d'extractes de l'all morat de Conca amb propietats antifúngicas i antioxidants, l'aplicació dels quals servirà per crear plàstics agrícoles amb fungicides naturals, així com envasos actius que permetin allargar la vida útil dels aliments.

En concret, aquesta valorització d'alls es realitzarà mitjançant l'obtenció de substàncies actives amb propietats antioxidants i antifúngicas per a la seva incorporació posterior en polímers de cara a la seva aplicació en el camp agroalimentari, tant en el tractament de control de danys per microorganismes en cultius com en la incorporació a materials d'envàs.

Extracte d'all amb el qual s'estan realitzant les proves
Extracte d'all amb el qual s'estan realitzant les proves.

Ús fungicida

El consum d'all (Allium sativum L.) és tradicional en molts països com a additiu culinari. Referències al seu ús en la cuina i en medicina daten del temps dels sumeris (2600-2100 A. de C.). En dècades recents, s'han publicat nombrosos estudis que mostren que l'all té activitat antioxidant, depurativa, anti-inflamatoria, a més de propietats anti-microbianes. Aquestes propietats permeten a l'all cru i a les seves preparacions tractar i prevenir amb èxit un ampli rang de malalties, entre les quals es troben les associades a problemes cardiovasculars i el càncer.

A nivell mundial, Xina produeix el 84% de l'all, mentre que Espanya és el principal productor de la UE amb un 3%, però la seva producció es troba en declivi a causa de la caiguda de preus en origen i la competència de països aliens a la UE.

L'All Morat de Conca, és una varietat crescuda a l'àrea geogràfica de les Pedroñeras i altres zones emmarcades dins de la denominació de l'All Morat de Conca. Aquest all està caracteritzat pel seu color, una forta olor, gust picante i estimulant. Amb l'objectiu de potenciar aquest cultiu és necessari atorgar-li un nou valor addicional, que permeti recuperar la producció d'aquesta varietat i conquistar nous mercats.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades