Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Agricultores valencianos debaten sobre el uso sostenible de productos fitosanitarios

Agricultors valencians debaten sobre l'ús sostenible de productes fitosanitaris

12/03/2014

12 de març de 2014

Imagen

L'Institut Valencià de Recerques Agràries va acollir el passat 10 de març la celebració de la Jornada ‘Aspectes Crítics en l'Ús de Productes Fitosanitaris a la Comunitat Valenciana’, organitzada per la Consellería de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua de la Generalitat Valenciana i Aepla i amb la col·laboració de Ivia, Sigfito i Ava Asaja. La inauguració de la jornada va ser a càrrec d'Eduardo Primer Milla, director general de l'Ivia, que al costat de Juan Salvador Torres, secretari general d'Ava Asaja; Carlos Palomar, director general d'Aepla; i Vicente Dalmau i Teresa Velázquez, caps del Servei de Sanitat Vegetal i del Servei de Seguretat Alimentària i Control de Qualitat, va abordar la implementació de la Directiva d'Ús Sostenible una vegada transcorregut un any des de la seva entrada en vigor a Espanya. Al llarg de les intervencions es van tractar aspectes relatius a la inspecció de maquinària, autoritzacions excepcionals de tractament a través d'aplicacions aèries, estat de les guies de producció integrada que actualment s'estan desenvolupant, la figura i formació de l'assessor o el quadern d'explotació, entre uns altres.

José Francisco Sales, cap dels Serveis Tècnics d'Ava Asaja, i Rosa María Robles, directora general de Fedisprove, van exposar els aspectes més rellevants d'aquesta implementació des de la perspectiva dels productors i distribuïdors, posant l'accent en les noves exigències i l'increment de costos que les mateixes suposen per a l'agricultor. Per part dels fabricants de fitosanitaris van intervenir Mamin Márquez, responsable de Bones Pràctiques, i Carlos Palomar, director general d'Aepla, que van donar a conèixer el projecte Citres. Per la seva banda, Carlos Palomar va exposar els problemes i les solucions del càlcul del termini de reentrada comparant la situació a Espanya amb la d'altres països mediterranis. Finalment, Victorino Martínez, director de Comunicació i Desenvolupament de Sigifito, va exposar als assistents la situació actual de la gestió d'envasos de fitosanitaris i les noves perspectives que l'associació afronta de cara al futur en la recollida i gestió d'envasos de productes agrícoles en general. La Jornada es va clausurar amb una taula rodona en la qual els assistents van poder dirigir les seves preguntes, dubtes i preocupacions als participants en la mateixa, especialment, aquelles relacionades amb els requisits exigits pel Ropo, la figura de l'assessor i la gestió d'envasos i materials de protecció.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades