Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Investigadores del CSIC obtienen naranjas más ricas en antioxidantes

Investigadors del CSIC obtenen taronges més riques en antioxidants

28/02/2014

28 de febrer de 2014

Una recerca en la qual ha participat el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) ha aconseguit obtenir taronges amb un major contingut en β-caroteno en la polpa, major capacitat antioxidant i crescudes en plantes amb un període de floració d'amb prou feines 4 mesos, menys de la meitat del temps habitual en condicions de laboratori. Els resultats de l'estudi, realitzat per investigadors de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments del CSIC, l'Institut Valencià de Recerques Agràries i l'empresa de base tecnològica del CSIC Biopolis, han estat publicats en la revista Plant Biotechnology Journal.

El treball dels investigadors ha consistit a transformar plantes de taronja dolça perquè es bloquegi l'expressió d'un gen endogen que codifica la β-caroteno hidroxilasa. Aquest enzim està involucrat en la conversió de β-caroteno a xantofilas, responsables del color ataronjat a les taronges. Simultàniament, s'ha sobreexpresado un gen regulador, el CsFT, que és clau en la transició de la floració i, així, s'avança la floració de la planta. El resultat és que en menys temps s'han pogut obtenir fruits que acumulen major contingut en β-caroteno. Les taronges obtingudes en aquest treball presenten un color groc intens (golden), i fins a 36 vegades més β-caroteno en la polpa, precursor de la vitamina A, que les tradicionals. A més, s'han realitzat experiments que han demostrat que l'efecte antioxidant dels sucs d'aquestes taronges s'augmenta en un 20% respecte als fruits control.

Imagen
Les taronges contenen una gran quantitat d'antioxidants amb propietats saludables, com els carotenoides, la vitamina C i altres metabòlits, com els flavonoides i els polifenoles. Moltes d'aquestes molècules vegetals s'han relacionat amb una protecció antioxidant i la prevenció de malalties degeneratives. Els carotenoides són els principals pigments responsables del color de la pell i de la polpa dels fruits cítrics i contribueixen enormement al valor nutricional i antioxidant d'aquests.

Encara que els cítrics són una font rica i complexa de carotenoides, la majoria de les varietats de taronja acumulen principalment xantofilas, que representen més del 90% del total dels carotenoides. Per contra, els nivells d'altres carotenoides nutricionalment importants com el β-caroteno són considerats deficients en aquestes varietats. A més de ser el precursor més important de la vitamina A, un gran nombre d'estudis epidemiològics i de laboratori (in vitro, animal i cultiu cel·lular) han suggerit que el β-caroteno ofereix protecció enfront de certes malalties degeneratives relacionades amb l'edat, com alguns tipus de càncer (principalment del tracte aerodigestivo), diabetis tipus 2 i malalties coronàries.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades