Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Blossom Protect y su efecto sobre el fuego bacteriano

Blossom Protect i el seu efecte sobre el foc bacterià

Manica Cobri

13/12/2013

El foc bacterià és una malaltia de quarentena causada pel bacteri Erwinia amylovora. Es tracta de la malaltia més greu que poden patir els fruiters de llavor (perera, pomera i membrillero), la nespra i algunes rosáceas ornamentals o silvestres (Crataegus, Cotoneaster, Pyracantha, Sorbus, etc.).

Els danys són molt greus, especialment en perera, ja que en les varietats més sensibles es pot produir la mort de la planta afectada en un curt període de temps. El risc es veu agreujat per la gran facilitat de dispersió de la malaltia i perquè no existeixen tractaments químics curativos.

Davant aquesta dramàtica situació que estan patint els nostres fruiters de llavor, Manica Coure presenta Blossom Protect, un producte fabricat per l'empresa Bio-ferm GmbH a força del microorganisme Aureobasidium pullulans, per prevenir les infeccions per foc bacterià durant el període de floració, una de les èpoques més sensibles per a l'atac de Erwinia amylovora.

Imagen
Blossom Protect actua de forma antagonista, competint per espai i nutrients amb l'agent patogen. Per tant, no hi ha risc per a l'acumulació de ceps resistents dels patògens. Així mateix, no té cap efecte sobre els humans, animals i organismes beneficiosos i manca d'efectes perjudicials per a l'ecosistema, el sòl i les aigües subterrànies.

Amb diversos registres provisionals en diferents països de la UE i en EUA, el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient d'Espanya ha concedit per segona vegada una autorització excepcional que abastarà el període de 15 de febrer de 2014 a 15 de maig de 2014. Des de Manica, fabricador de productes fitosanitaris a força de coure des de 1948, es fa incidència també en l'ús dels productes Ossirame, Poltiglia i Maniflow durant l'hivern i pre-floració per reduir les infeccions per foc bacterià en prevenir l'acumulació de càrrega d'inòculs.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades