Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los fruticultores buscan la manera de diversificar sus cultivos en las jornadas del Irta

1.600 professionals en la Jornada Frutícola de Mollerussa (Lleida)

Els fruticultores busquen la manera de diversificar els seus cultius en les jornades de l'Irta

Redacció Interempresas31/10/2013

Un any més, Mollerussa va acollir la 18ª Jornada Frutícola organitzada per el Irta. Durant aquesta edició, els professionals del sector van mostrar gran interès per cultius actualment menys explotats, com el de la poma, la pera i especialment l'ametller, una gran alternativa als cultius de fruita dolça tradicionals. La gran afluència que any rere any mostra la fira, posa de manifest l'interès dels fruticultores en la recerca i innovació dins del sector.

Més d'1.600 professionals i 60 expositors van assistir a les jornades de l'Irta
Més d'1.600 professionals i 60 expositors van assistir a les jornades de l'Irta.

Durant els últims anys, la zona frutícola de Lleida s'ha caracteritzat per un increment constant de la superfície de cultius de préssec i nectarina. Aquest increment està portant, cada vegada més, a una major oferta i a una certa tensió als mercats, que ha provocat que molts fruticultores es plantegin altres alternatives. Est és un dels fets que es van posar en evidència en la 18ª edició de la Jornada Frutícola que, cada any, organitza l'Irta a Mollerussa i que es va convertir, una vegada més, en un punt de trobada i referència del sector frutícola nacional al que van acudir més d'1.600 professionals vinguts de tot el país i més de 60 expositors.

Nous cultius d'interès

Durant aquesta edició, s'ha va poder observar un augment en l'interès per la poma i la pera, cultius que han vist reduïda la seva superfície durant els últims anys, així com una gran expectació per la presentació de l'Irta sobre l'ametller com a alternativa als cultius de fruita dolça tradicionals. Segons va assenyalar en la seva xerrada l'especialista de l'Irta en aquest camp, l'ametller pot ser un cultiu rendible i amb bones expectatives de futur, sempre que es tracti com un fruiter més i es deixi de considerar com un cultiu marginal.

Els assistents van mostrar gran interès per cultius com el de la pera, poma i ametller
Els assistents van mostrar gran interès per cultius com el de la pera, poma i ametller.

Solució a les problemàtiques

El programa de la jornada també va incloure un variat temari fruit dels treballs de recerca realitzats pel programa de Fruticultura de l'Irta, així com altres problemàtiques d'especial interès pels fruticultores, com és el foc bacterià. Entre sessions de matí i tarda, es van abordar temes com la conservació dels préssecs, la mecanització en el cultiu de fruiters, les malles antigranizo, el reciclatge d'envasos fitosanitaris i les exposicions comentades de varietats de poma, pera i préssec, entre unes altres. Com a figura internacional, aquest any es va comptar amb la presència del Dr. Jim McFerson de 'Washington Tree Fruit Research Commission' qui va donar una visió actual de la producció frutícola en l'estat de Washington i les seves perspectives de futur.

Cada any són més els fruticultores interessats en els temes que es tracten en la jornada

Cada any són més els fruticultores interessats en els temes que es tracten en la jornada.

La gran afluència i l'augment, any rere any, de visitants a les jornades que organitza l'Irta a Mollerussa, posa de manifest l'interès constant per part d'aquest sector en la recerca i innovació, amb l'objectiu de ser cada vegada més competitius i incrementar la rendibilitat de les plantacions fruiteres.

Empreses o entitats relacionades

IRTA Fruitcentre

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades