Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Cajamar promueve el debate sobre la sostenibilidad del sector agroalimentario en su última publicación

Cajamar promou el debat sobre la sostenibilitat del sector agroalimentari en la seva última publicació

06/09/2013

6 de setembre de 2013

Els assistents a l'IX Congrés de l'Associació Espanyola d'Economia Agrària, celebrat aquesta setmana a l'Escola Superior d'Agricultura de la UPT en Casteldefells (Barcelona), van anar els primers a poder consultar la nova publicació de Cajamar Caixa Rural, titulada 'La sostenibilitat de l'agricultura espanyola'. Es tracta d'un volum de gairebé 500 pàgines que ha estat coordinat per José Antonio Gómez-Llimona i Ernest Reig, catedràtics de les universitats de Còrdova i València, respectivament. En la seva elaboració han participat una vintena d'especialistes i investigadors de diferents universitats i representants de diverses institucions públiques espanyoles i europees.

La presentació va ser a càrrec de José María García Álvarez-Coc, catedràtic de la Universitat Politècnica de València, i de David Uclés Aguilera, director del Servei d'Estudis Agroalimentaris de Cajamar Caixa Rural. Tots dos van coincidir a posar de manifest la complexitat d'un projecte en el qual s'ha pretès abastar l'actual debat sobre la sostenibilitat del nostre model agroalimentari en totes les seves dimensions: científica, tècnica, política, normativa, econòmica, social i ambiental.

Imagen

La decisió d'editar un treball com aquest va sorgir del convenciment que la reflexió sobre el desenvolupament sostenible de l'agricultura no ha de circumscriure's als mitjans acadèmics o polítics, sinó que ha d'obrir-se a la participació de tots els agents socials. Així, els diversos capítols de l'obra manegen un llenguatge accessible al lector no especialitzat i alhora ofereixen un panorama tan proper com ha estat possible a la frontera del coneixement en cadascun dels aspectes abordats. Els capítols cobreixen un ampli ventall temàtic, mentre uns contemplen una perspectiva global de la sostenibilitat, o doten de sentit a aquest concepte en terrenys com el desenvolupament rural, la protecció de la biodiversitat o les polítiques agràries, uns altres revesteixen un caràcter monogràfic, plantejant casos d'estudi en sectors agraris concrets i explicant com quantificar la sostenibilitat dels mateixos i orientar les millores productives necessàries a través dels indicadors apropiats.

La versió digital de l'obra completa es troba a la pàgina web www.cajamar.es, secció Fons Social Cooperatiu, apartat Publicacions.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades