Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Cajamar presenta 300 nuevas variedades hortícolas en Valencia

Cajamar presenta 300 noves varietats hortícoles a València

11/07/2013

11 de juliol de 2013

El Centre d'Experiències de Fundació Cajamar València ha presentat, amb motiu de la seva Jornada de Portes Obertes, prop de 300 noves varietats hortícoles obtingudes a partir dels treballs i experiències que s'han desenvolupat, durant els últims mesos, en les seves instal·lacions. Entre altres novetats, també figura l'anàlisi de 2.000 noves línies de cítrics i l'obtenció d'enciams que podran comercialitzar-se amb arrel per perllongar el producte viu fins a ser consumit. La Jornada de Portes Obertes s'ha iniciat amb la visita a les experiències de camp i l'exposició de les noves varietats de pebrot, tomàquet, síndria, carbassó, jueva, enciam, albergínia i carabasses, les característiques tècniques de les quals s'han recopilat en un quadern que s'ha lliurat a tots els assistents.

El president de la Fundació Cajamar València, Santos Fernández Villegas, va inaugurar la jornada, el programa de la qual va incloure diferents ponències tècniques dedicades a les possibilitats de mecanització de la nostra fruticultura, que han estat exposades per professionals especialitzats, entre ells, Roberto García, responsable del Servei Tècnic Agroalimentari i Cooperatiu de Cajamar. La ponència inaugural ‘La importància del consum de fruites i hortalisses. El seu paper en la nostra salut’ va ser impartida pel president executiu de la Fundació Premis Rei Jaime I i Premio Príncep d'Astúries de Recerca Científica i Tècnica, Santiago Grisolía.

Imagen
En els últims mesos, la Fundació Cajamar València ha obtingut prop de 300 noves varietats de fruites i hortalisses amb l'objectiu de transferir al sector les possibilitats de cultiu i comerç de cadascuna d'elles, contribuint a la millora de la competitivitat en cadascun d'aquests productes. Entre totes les varietats, cal destacar els resultats obtinguts en tomàquet valencià, els assajos del qual s'han basat la possibilitat de millora de les seves característiques organolépticas a partir del maneig d'una solució nutritiva amb el nivell de salinitat adequat. D'altra banda, també s'estan avaluant 50 noves varietats dirigides a millorar el sabor i textura dels seus fruits. A més, s'han realitzat experiències en línies de tomàquet tipus pera que confereix més sabor a l'aire lliure, tant en cultiu rastrero com entutorado.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades