Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Las SunPatiens de Sakata llenan de colorido las instalaciones de Grup Roig

Els vivers de Cultius Roig, a Premià de Dalt (Barcelona), van ser escenari de la segona reunió anual de la multinacional japonesa

Les SunPatiens de Sakata omplen de colorit les instal·lacions de Grup Roig

David Pou25/06/2012

25 de juny de 2012

El revolucionari nou híbrid d'Impatiens obtingut per Sakata va ser el protagonista el passat 9 de maig en les instal·lacions de Grup Roig. Més de mig centenar de clients de Sakata de tota Europa van acudir a Premià de Dalt, on es van donar a conèixer principalment els últims avanços en el projecte SunPatiens, amb més de sis anys de recorregut des de la seva presentació mundial en el Festival de Cinema de Cannes 2005. Avui s'ha convertit en aliat perfecte para milers de clients que estan reemplaçant els seus jardins a Europa, Amèrica del Nord i Japó.
Grup Roig va actuar de perfecte amfitrió del 7 al 9 de maig passats, durant la segona reunió anual de Sakata, quan distribuïdors de tota Europa es van reunir per veure els assajos, les presentacions de noves introduccions, i discutir tots els aspectes del programa vegetatiu, incloent la popular sèrie SunPatiens, de la família dels Impatiens. Els avanços tècnics, l'assessorament sobre cultius, les estratègies de vendes i promocions de màrqueting van ser uns altres dels temes que es van tractar en la reunió, un esdeveniment que possibilita també l'intercanvi de coneixements i experiències entre col·legues de la indústria.
Imagen

SunPatiens, la gran protagonista

La gran novetat de la 'generació' SunPatiens és que el cutting arrela en el tac en només dues setmanes; necessita un menor cicle de cultiu, estalviant energia i augmentant rendiment; es pot desenvolupar en els mateixos hivernacles que Petunias i Geranis (estalviant costos de calefacció); es desenvolupa a ple sol i amb excel·lent vigor en jardí; i funciona en tres estacions, des de la primavera fins a les primeres gelades.

Actualment existeixen tres tipus:

- Compact: En jardí desenvolupa una planta de 60 cm i en test es desenvolupa molt més compacte. Van molt bé en barreja de contenidors, així com en massissos, jardins, cistelles penjants, jardineria pública, etc.

- Spreading (Tapizante): Amb una altura de 90 a 120 cm en jardí i de 60 a 90 cm en test, és perfecta per a cistelles penjants, massissos, contenidors grans i en plantacions de jardins.

- Vigorous (Vigorós): Amb altures iguals a la tapizante, aquest tipus és la que ja es troba en desenes de ciutats de tota Espanya, per la seva perfecta adaptabilitat a la jardineria pública.

Manuel Ruiz, director de Vendes per al sud d'Europa de Sakata Ornamentals, va explicar als presents totes les novetats que ofereix la marca...
Manuel Ruiz, director de Vendes per al sud d'Europa de Sakata Ornamentals, va explicar als presents totes les novetats que ofereix la marca.
“SunPatiens és un dels motius principals de la nostra presència aquí i és on volem fer més recalcament. Es tracta de l'únic Impatiens Nova Guinea que resisteix a ple sol i es desenvolupa amb la calor. No hi ha ara mateix al mercat gens semblat que ens ofereixi tanta varietat de color”, comentava Manuel Ruiz, director de Vendes per al sud d'Europa de Sakata Ornamentals. I va afegir: "Morfològicament en un test és com una Nova Guinea, però una vegada plantada en el jardí SunPatiens creix alhora que augmenta la calor, creant uns parterres impressionants”.
La SunPatiens va ser la gran protagonista de la jornada
La SunPatiens va ser la gran protagonista de la jornada.
El principal llançament comercial per a la propera temporada és la nova varietat de SunPatiens Compact Xarxa, que posseeix un port excepcional i un intens color vermell en les seves flors
En total hi ha disponibles 8 colors de SunPatiens, amb una propera novetat, el color vermell (Compact Xarxa). “Era el color que faltava, un vermell viu i cridaner. Se'ns venia demandant i estarà disponible per a la seva venda a partir de la propera temporada”. SunPatiens és una planta que no necessita pràcticament manteniment, només plantar i regar, sobretot al principi perquè l'arrelat sigui correcte. Destaca per la seva versatilitat, perquè pot estar tant a ple sol, com en ombra, i a temperatures de 40 °C sense problemes.

Encara que a la zona de Catalunya no s'ha implantat especialment SunPatiens, en altres zones d'Espanya i Europa ja està sent utilitzada àmpliament per a jardineria pública. “Fa uns quatre anys comencem a Pozuelo de Alarcón i a la ciutat de Madrid i després es van ser afegint moltes altres poblacions del cinturó de la capital. Avui dia trobem SunPatiens en un gran nombre de ciutats espanyoles, com Màlaga, Alacant, Santiago de Compostel·la, etc. Volem que a més de gaudir-la als parcs, el consumidor associï les plantes que veu a SunPatiens, i les demani en la seva tenda o garden habitual per plantar-les a la seva casa”, afegia Manuel Ruiz.

SunPatiens Compact Xarxa destaca per un port excepcional i un intens color vermell en les seves flors
SunPatiens Compact Xarxa destaca per un port excepcional i un intens color vermell en les seves flors
Després de les explicacions en les instal·lacions del viver, l'expedició es va traslladar a la Via Primilia, una dels carrers de la localitat de Pemià de Dalt, on Grup Roig havia plantat diverses setmanes abans tot un parterre amb SunPatiens. “Hem d'agrair moltíssim a Cultius Roig la gran labor realitzada per a la preparació d'aquestes jornades, en les quals hem pogut transmetre a la perfecció als nostres clients tot el que estem fent. L'any passat la reunió va ser a Dinamarca, aquest any aquí a Espanya, i la idea és que el proper any sigui a un altre país”, va concloure el director de Vendes.
Parterre en la Via Primilia de Premià de Dalt, plantat totalment amb SunPatiens
Parterre en la Via Primilia de Premià de Dalt, plantat totalment amb SunPatiens.
El mateix parterre un mes i mitjà després de la presentació. Es pot observar la frondosidad de flors
El mateix parterre un mes i mitjà després de la presentació. Es pot observar la frondosidad de flors.

Altres novetats presentades en les jornades

Però no només la SunPatiens va ser protagonista. Sakata va aprofitar la cita per presentar també algunes de les seves últimes creacions i evolucions en planta de flor. És el cas, per exemple, de SuperCal, un híbrid de Calibracoa i Petunia (50/50) dins del segment de petunia penjant. Compta amb una fulla que no és pegajosa, no perd el verd, el centre de la planta queda ple de flors –a diferència de Surfinia–, és molt més florífera i en plena calor aguanta perfectament. A aquests avantatges s'uneix la facilitat de netejar la flor. Actualment Sakata compta amb 10 colors de SuperCal, sis d'ells molt vius, com per exemple NeonRose, Purple o Velvet.

Un altre dels èxits actuals de Sakata és, segons Manuel Ruiz, la petunia 100% Rasperry Blast. "Vaig tenir l'oportunitat de visitar recentment algun viver de Múrcia i em van confirmar que en tractar-se d'un producte diferent i molt cridaner està tenint molta sortida”. Una altra novetat és la varietat Mini Blast, tambien 100% petunia. En aquest cas amb una flor una mica més petita i amb unes línies molt més marcades.

Altres noves varietats Sakata, com SuperCal, Raspberry Blast o Mini Blast, també van ser protagonistes en les instal·lacions de Grup Roig...
Altres noves varietats Sakata, com SuperCal, Raspberry Blast o Mini Blast, també van ser protagonistes en les instal·lacions de Grup Roig.
Manuel Ruiz també va destacar la varietat Calipetite de Calibrachoa petita, molt compacta. Disponible en sis colors, presenta com a avantatge que es pot produir sense regulador de creixement, d'una forma molt fàcil, podent-se combinar diferents colors en una mateixa planta.
Varietat Calipetite, de Calibrachoa petita
Varietat Calipetite, de Calibrachoa petita.

Empreses o entitats relacionades

Grup Roig

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades