Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Plasticulture 2005: Sexta edición de su segunda época
La Història de la plasticultura no ha fet més que començar...

Plasticulture 2005: Sisena edició de la seva segona època

Redacció01/07/2005

En 1999, la revista Plasticulture, òrgan del Comitè Internacional de Plàstics per a l'Agricultura (Cipa), tanca la seva primera etapa.

El tancar aquesta etapa històrica, en la qual aquesta publicació va ser testimoni del desenvolupament de l'ús dels plàstics en l'agricultura en la postguerra, dóna lloc al desenvolupament que es produeix a partir de 2000, amb cinc nombres publicats fins a l'actualitat, al que se sumarà un sisè, que sortirà d'impremta la propera tardor.



Citant textualment a Jean Claude Garnaud i al seu article "Plasticulture: etapes per a la història dels avanços en plasticultura", publicat en el número 119, II Època, any 2000, veiem que "per satisfer l'interès per les dates de l'historiador, podem establir l'any zero en 1948, quan el professor I.M. Emmert, mancant de fons per comprar un hivernacle de cristall, va tenir la idea de cobrir una estructura de fusta amb paper de cel·lofana, sustiyéndolo després per una làmina de polietilè quan aquest material va estar disponible,m alguns anys més tard." Plasticulture va acompanyar els desenvolupaments del plàstic en Agricultura durant tota la seva primera època - embuatats, hivernacles, diferents plàstics, aplicacions ramaderes-, tancant en 1999 un parèntesi i obrint l'actual en 2000. Una altra vegada Garnaud: "...la Història de la plasticultura no ha fet més que començar.

El canvi de la revista Plasticulture - començament de la seva segona època - s'inscriurà d'ara endavant en aquesta Història, que ha d'entendre's com un diàleg en el qual el present no està mai absent."

Segona època
El "endavant" de JC Garnaud ja és realitat des de fa cinc anys. Al llarg de cinc edicions, la trilingüe Plasticulture (s'edita a tres columnes, en castellà, anglès i francès), recolzada per una completa pàgina "web" (www.plasticulture.com), ha continuat dialogant amb els científics i les empreses responsables d'aquests progressos i de les seves fructíferes aplicacions pràctiques. Seria tediós citar els quaranta i més articles que han trobat el camí fins a les pàgines de Plasticulture en aquestes cinc edicions, als quals caldria sumar els disponibles per als subscriptors a la pàgina web.

Però una ràpida enumeració dels temes tractats indica les aplicacions del plàstic en les instal·lacions de reg, el seu paper en els grans sistemes hortícoles del Sud-est espanyol, els seus aplcaciones ganderas, el disseny i la construcció d'hivernacles del punt de vista estructural, l'ús i l'estalvi d'energia en els hivernacles, el microrriego, la interacció del plàstic amb les radiacions solars, els additius...

També seria injust no esmentar a alguns col·laboradors, doncs la contracara de la moneda és ometre a molts altres, però sàpiga el lector que entre els qui ens han ajudat a fer realitat aquestes edicions de la revista es troben científics, estudiosos, empresaris àmpliament reconeguts a tot el món, que treballen en gairebé dues dotzenes de països.

El Cipa posa l'accent cada any en què a les pàgines de la revista es trobi lloc per a col·laboradors de les més diverses procedències, havent-se publicat articles procedents no només d'Europa, sinó també de les tres Américas, d'Àfrica, d'Àsia, del Mig Orient.

L'edició 2005
A la tardor 2005 es publica el sisè nombre d'aquesta segona època, el 124 del compte total, amb el qual es continuen les premisses de continguts i presentació anteriorment indicades i que han donat a aquesta revista la seva reputació internacional.

Entre els contendos previstos es troba l'article "Hivernacles gòtics en regions fredes desèrtiques d'Índia, redactat per a. Kumar, D. Kadam, J.B. Thaware i B. Bhagat, científics del "Central Institute of Post Harvest Engineering and Technology, de Panjab, Índia; una contribuicion de A. Infant sobre aplicacions de plàstics en sistemes de producció intensius i semiintensivos de maduixa a Huelva, Espanya; Millorament de l'aereación d'hivernacles proveïts de malles antiinsectos, de T. Bóulard, entre uns altres. Els articles principals es complementen, com sempre, amb nombroses notícies curtes i informes de productes d'interès per tota la indiustria del plàstic agrari.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades