Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Fungicida sistémico contra hongos oomicetos del suelo y mildiu en lechuga
Previcur Energy, el fungicida fet art

Fungicida sistémico contra fongs oomicetos del sòl i míldiu en enciam

HorticomNews28/06/2005

Previcur Energy és un fungicida sistémico posseeix una acció sinergísima entre les dues matèries actives que ho componen i controla un ampli grup d'oomicetos tant en aplicacions via rego com en aplicacions foliares, incloent: Pythium spp., Peronospora spp., Pseudoperonospora spp., Phytophthora spp., i Bremia spp.

La superfície dedicada a cultius a Espanya ha crescut de manera notable en els últims anys, portant aparellada una important tecnificació d'aquests, tant en cultius en sòl natural com en els quals s'utilitzen suports inerts.

La progressiva introducció dels cultius hidropònics fa que la incidència de fongs oomicetos sigui creixent. El seu control necessita de productes específics i selectiu.

D'altra banda, l'enciam, conreada en els mesos en què la incidència de míldiu durant períodes perllongats és alta, per a un control sostenible és necessària l'alternança de productes de diferent manera d'acció.

Per aportar solucions específiques a aquests dos problemes de l'agricultura espanyola, Bayer CropScience,  acaba de llançar al mercat la nova formulació de Previcur Energy.

Aquest fungicida sistémico posseeix una acció sinergísima entre les dues matèries actives que ho componen i controla un ampli grup d'oomicetos tant en aplicacions via rego com en aplicacions foliares, incloent: Pythium spp., Peronospora spp., Pseudoperonospora spp., Phytophthora spp., i Bremia spp.


Vista general de la  presentació oberta de Previcur Energy realitzada
a l'Hotel Portomagno en Aguadulce, Almeria (Espanya).


Aquest producte es presenta com a líquid soluble que conté 840 g/l de propamocarb-fosetilato, conjugant les maneres d'acció de fosetil i de propamocarb.

Previcur Energy és selectiu en un ampli rang de cultius hortícoles i ornamentals, en tots els estadis de creixement, des de semillero a planta adulta.

Per la manera d'acció, està catalogat com de "acció multisitio" pel que el risc de desenvolupar resistències és molt baix.

Té un perfil mediambiental, ecotoxicológico i toxicológico molt favorable, i pot ser un producte clau als programes d'IPM.



Aplicacions en semillero

Previcur Energy s'ha assajat en semilleros de meló, síndria, cogombre, carabassa, carbassó, tomàquet, pebrot, enciam, tabac, cols i ornamentals, per al control de la malaltia més freqüent que ocorre en ells: Phythium spp. En totes les ocasions el producte ha mostrat una excel·lent selectivitat i una eficàcia superior a la referència.

També s'observa un increment del volum radicular, ja que Previcur Energy actua com a estimulador en el creixement i producció radicular.

Aplicació en aigües de reg

Per al control de Pythium en terreny de seient i post-trasplantament en cucurbitáceas i solanáceas Previcur Energy s'ha assajat amb excel·lents resultats igualment, tant en selectivitat com en eficàcia, sent molt superior a la referència.

Aplicacions foliares

En els assajos realitzats en tots els països enfront de Bremia lactucae i en aplicacions foliares, Previcur Energy ha mostrat un excel·lent comportament tant en l'eficàcia obtinguda com en la perfecta selectivitat observada.

Compatibilitat  i selectivitat en els cultius

Previcur Energy pot aplicar-se per via foliar (en el cas del control de míldiu en enciam) i per via aigua de reg, tant en semilleros com en els cultius després del trasplantament, per controlar les malalties de sòl.

És compatible amb la utilització d'abonaments foliares en les aplicacions realitzades en pulverización del producte.

La seva presentació líquida augmenta la seguretat per a l'aplicador i facilita el dosatge i ocupació. No s'han presentat problemes de compatibilitat específiques.

Previcur Energy és el primer formulat líquid amb el principi actiu de fosetil, i evita d'aquesta manera les incompatibilitats en barreges amb altres productes, inclosos els formulats amb propamocarb.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades