Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La horticultura brasileña enseña lo mejor de su tecnología
Hortitec 2004

L'horticultura brasilera ensenya el millor de la seva tecnologia

Jaime Motos Ramos25/08/2004

En Holambra, São Paulo, ha tingut lloc el passat mes de juny la 11ª edició de la fira Hortitec, una cita pràcticament obligatòria per als professionals i productors de l'agribussiness de Brasil i del MERCOSUR.

11ª Hortitec celebrada a la ciutat d'Holambra

A la petita ciutat d'Holambra, situada en l'estat de São Paulo a 150 quilómetros  de distància de la  metròpolis homònima, va ser celebrada en el període de 17 a 19 de juny la 11ª Hortitec.

La ubicació privilegiada de la ciutat d'Holambra, prop dels dos aeroports internacionals de l'Estat de São Paulo, propera a la més important zona de producció d'hortalisses del país, el "Cinturó Verd" de Sao Paulo i sent també aquest municipi el principal centre de producció i comercialització de flors i plantes ornamentals de Brasil, fan amb que la visita a l'esdeveniment sigui una programació pràcticament obligatòria als professionals i productors de l'agribusiness de Brasil i del MERCOSUR.

Holambra és llotja d'altres importants exposicions, fires i trobades professionals, com el Garden Fair -"Exposició de Tecnologia en Jardineria i Paisatgisme", celebrat a l'abril d'aquest any, i Expoflora - "La festa Holandesa de la Flors", la més important exposició de Floricultura de Brasil celebrada ea finals d'agost.

En l'última Hortitec han covivido les més importants empreses del sector a Brasil, juntament amb els seus clients i col·laboradors. Estiguessin presents 280 empreses expositores de Brasil i de països estrangers. Mes de 19.000 professionals visitessin l'esdeveniment que presento un àrea d'exposició 10% superior a l'any de 2003.

Segons Renato Opitz, un dels organitzadors de l'esdeveniment, la clau dels bons resultats de la fira, tant en creixement del nombre de visitants i expositors, com també de la gran quantitat de negocis tancats, estan en el forta implicació dels expositors, que són els responsables per distribuir pràcticament totes les invitacions als seus clients en tot el país.

Els expositors són dels mes variats sectors de l'Horticultura a Brasil, com a màquines, eines, logística, embalatges, hivernacles, subministraments, sistemes de reg, fertilitzants, material vegetal, biotecnologia, substrats, producció integrada, assessoria en producció i exportació, edicions, entre unes altres.

Per ser Brasil un país de dimensions continentals, moltes empreses, professionals i institucions triessin Hortitec com el seu punt de trobada de l'any, organitzant les seves reunions anuals amb els seus clients, "open days", entre uns altres.

L'Agro-negoci brasiler presenta els seus nombres

2003 va ser un any d'excel·lents resultats per al sector agropecuari de Brasil. Segons el CEPEA - Centre d'Estudis Avançats en Agricultura, www.cepea.esalq.usp.com.br, les exportacions del sector suplantessin els 30,6 mil milions de dòlars americans, la qual cosa significo un augment de 23,30% en la relació a l'any de 2002.

L'agro-negoci va ser responsable per 42% del total exportat per Brasil l'any de 2003, generant un resultat positiu en balanç d'exportacions/importacions de productes d'agropecuària de 25, 8 mil milions de dòlars, valor 27% superior al de l'any de 2002.

La Unió Europea va ser el principal "partener" comercial de Brasil en l'agro-negoci, l'any de 2003, adquirint 36,4% del total exportat per les empreses brasileras, seguit d'Àsia i el Nafta(Mèxic, Canadà i Estats Units), amb 18,1 % del total cadascun.

El sector de fruites va ser responsable per l'exportació de 336 milions de dòlars en 2003. La producció de fruites a Brasil ultrapassa als 34 milions de tones amb mes de 2,2 milions d'ha d'àrea de producció.

La producció d'hortalisses es destina gairebé íntegrament al mercat intern i supera als 800.000 ha de superfície de producció, sent que li conreo proteg

El sector de flors i plantes ornamentals, que històricament destina pràcticament tota la producció al mercat intern, comença a ensenyar bons resultats també en les exportacions, que l'any 2004 aconseguiran els 20 milions de dòlars.

Iberflora - Euroagro, presents en Hortitec 2004

Va ser celebrat un acord de col·laboració conjunta entre l'empresa RBB, organitzadora d'Hortitec i l'organització d'Iberflora Euroagro, amb la intermediació de l'IVEX- Institut Valencià de l'Exportació, perquè en les fires d'aquest any, tant en Holambra com  a València siguin divulgades les dues fires, amb stands institucionals i també promoció als catàlegs oficials de les fires.

L'equip d'IVEX, a través de la seva oficina en Sao Paulo va estar en Hortitec promocionat amb un  stand, Iberflora Euroagro 2004, i a l'octubre a València, el personal de RBB estarà promocionat les fires Hortitec i Garden Fair 2005.

La idea és desenvolupar un ampli treball amb les empreses expositores dels dos esdeveniments que permeti, en el futur proper, un important increment en les relacions comercials en el sector d'Horticultura entre Espanya i Brasil.

Les novetats en tecnologia

· Bio Fruit: La signatura Bio Controli Sistemes per al control de plagues, www.biocontrole.com.br, va presentar en la fira un producte per al control de les mosques de les fruites (Anastrepha spp i Ceratitis capitata), l'avantatge del nou producte, que és un atractiu alimentar amb alt nivell de proteïnes, és que es tracta d'un compost extremament selectiu i atractiu per a les dues mosques de les fruites esmentades. La nova tecnologia beneficia als productors de mànec, cítrics, papaya, guayaba, raïm, acerola, entre uns altres. 

· Nous fertilitzants: La signatura Agroecológica, agroexotic@terra.com.br va presentar els seus tres nous fertilitzants: NUTRIKELP, fertilitzant foliar compost per algues marines, K-HUMATO, estrat soluble amb 90% d'humatos solubles i NUTRIFISH, un fertilitzant foliar compost per hidrolitzat de peix;

· Malla per a cobertura de sòl Agripal100 i Aluminet IC: L'empresa  Polysack, www.polysack.com, va presentar al mercat la seva nova malla de cobertura de sòl i davant herbes amb baixa densitat (100g/m2) i que permet un excel·lent drenatge de l'aigua a les zones de producció de plantes de tests. L'Aluminet IC és una pantalla termo-reflectora tancada, amb gran capacitat de conservació d'energia en hivernacles amb calefacció.

· Sistema per a producció hidropònica: Es tracta d'un sistema per a producció hidropònica d'hortalisses i flors en sistema tancat (amb la recirculació de la solució nutritiva), que està acoblat a una canaleta que permet la recollida de la la solució nutricional per a posterior anàlisi i reciclatge. Les canaletas poden ser utilitzades mes d'una vegada, després d'esterilitzades. El material és atoxico de gran durabilitat. El sistema va ser desenvolupat per l'empresa Hidrogood Sistemes de reg www.hidrogood.com.br.

· PhotoLANDSCAPE I AutoLANDSCAPE: Són dos programari desenvolupats per AUE -Arquitectura, Urbanisme i Ecologia www.auesolucoes.com.br. PhotoLANDSCAPE és primer programari desenvolupat a Brasil, capaç de crear, desenvolupar i presentar projectes de paisatgisme en ordinador a través de foto-muntatge. AutoLANDSCAPE és un el primer programa desenvolupat per als arquitectes, paisatgistes i decoradors de Brasil, en plataforma CAD.

· Assessoria i Màrqueting en l'agro-negoci: L'empresa Syntese Màrqueting i Assessoria Agrícola, www.syntese.com.br, va desenvolupar en conjunt amb l'empresa Oca Brasil Design, un "Pla de Serveis" compost de diversos plans de treball presentats a continuació: Pla de Marques, Pla d'Embalatges, Pla d'Investigació de Mercat, Planejament estratègic i Pla de maneig agrícola. El sistema de treball permet als agricultors tenir una visió completa del seu negoci, des de la producció fins al moment de la venda.

· Sector d'hivernacles: És un dels sectors de la tecnologia de producció hortícola que més es va desenvolupar en els últims anys a Brasil. Estiguessin exposant en la fira deu empreses del sector de tot Brasil, que presentessin hivernacles amb solucions creatives i de baix cost per a la producció de flors, plantes, hortalisses i  esqueixos diverses. Els principals desafiaments per a les empreses són les altes temperatures interiors i la necessitat d'automación i diverses opcions de climatització per als cultius.

· Material base (llavors, esqueixos, bulbs i micropropagación): Est va ser el sector amb major representativitat en la fira, sent que al total estiguessin presents 45 signatures que es dediquen al tema.

Els principals temes tractats anessin les noves varietats i la qüestió dels royalties. Actualment diverses empreses de nivell mundial estiguessin exposant en la fira i es presenten a continuació: Anthura B.V., Ball Van Zanten,  Bejo llavors de Brasil, Clause Tézier, Lazzeri flor plant, Florist, Global Flowers, Preesman,  Sakata, Selecta KLEMN, Syngenta seeds, Terra Negra, Top Seed Premium, Van Leeeuwen llavors, entre unes altres.

Esdeveniments de capacitació i reunions tècniques

Cursos organitzats per Flortec Assessoria, Capacitació i Promoció, (www.flortec.com.br) sobri:
- Comercialització de flors i plantes ornamentals, coordinat per Augusto Aki;
- Maneig Ecològic de Plagues en cultiu protegit, coordinat pels Enginyers Agrònoms Eduardo Sabugosa (Flortec) i Pedro Caldari (Agrototal);
- Poscosecha i comercialització d'hortalisses tradicionals i orgàniques, coordinat pel Dr. Celso Moretti d'EMBRAPA - Hortalisses;
- Projectes, maneig i aspectes tecnològics d'hivernacles, Dr. Cícero Leite de Polysack.

A més, es realitza un seminari d'innovació amb el tema  "La protecció de conreessis i el desenvolupament del sector ornamental a Brasil".

· 10 anus de la fundació de l'IBRAFLOR - Institut Brasiler de Floricultura i dels dos 50 anus - Jubileu d'Or - dóna Smithers Oasi: Ibraflor, www.ibraflor.com.br  en conjunt amb Smithers Oasi, www.smithersoasis.com, promocionessin una commemoració en el club Holambra per celebrar els deu anys de l'Institut i els 50 anys de la multinacional americana. Estiguessin presents els més prestigiosos professionals del sector de floricultura de Brasil, en una emocionant festa.

Les Fires del 2005 ja tenen dates

L'empresa RBB va presentar en Hortitec 2004 les dates per a les seves dues fires de l'any 2005 i ja va obrir les inscripcions a les empreses i professionals que vulguin participar en els esdeveniments:

· Garden Fair: Esdeveniment destinat als professionals dels sectors de paisatgisme, jardineria i d'implantació d'àrees verdes: De 7 a 9 d'abril del 2005 en Holambra;

· Hortitec 2005: Exposició Tècnica d'Horticultura, cultiu protegit i cultures intensives: De 16 a 18 de juny del 2005 en Holambra.

Per mes informació:

· RBB Promocions i Esdeveniments - Holambra, Sao Paulo - Brasil: www.hortitec.com.br, hortitec@hortitec.com.br - Susana Canedo.

· Flortec Europa - La Corunya - Espanya: www.flortec.com.br, jaime@flortec.com.br  - Jaime Motos Ramos.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades