Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Exhibición de maquinaria agrícola para tratamientos fitosanitarios en viñedos
Organitzada pel MAPA, en col·laboració amb ANSEMAT

Exhibició de maquinària agrícola per a tractaments fitosanitaris en vinyers

Javier López05/08/2004

ANSEMAT, l'Associació Nacional de Fabricants de Maquinària Agrícola i Tractors va realitzar el passat 22 de juliol una demostració de maquinària agrícola per a tractaments fitosanitaris en vinyer, organitzada pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, en la finca "La Grajera", a Logronyo.

ANSEMAT, l'Associació Nacional de Fabricants de Maquinària Agrícola i Tractors va realitzar el passat 22 de juliol una demostració de maquinària agrícola per a tractaments fitosanitaris en vinyer, organitzada pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, en la finca "La Grajera", a Logronyo.



La iniciativa d'aquesta "III Demostració internacional de noves tècniques d'aplicació de fitosanitaris en vinyer"  parteix d'un conveni de col·laboració entre la Universitat Politècnica, el govern regional i el Consell Regulador de les Denominacions d'Origen de la Rioja. La jornada se celebra en la finca La Grajera, un terreny particular cedit desinteressadament per a l'ocasió, on s'aprofundeix en l'estudi i coneixement dels cultius representatius de la zona, tretze varietats de raïm a més de la nova varietat estavella, el "Tempranillo Blanco", una nova espècie sense pigments sorgida per mutació espontània. 

La finalitat de la demostració va ser la de divulgar les noves tecnologies en el camp dels tractaments, transmetre els coneixements de les noves tècniques de les empreses als  productors. El renovat de la maquinària és essencial per mantenir les cotes requerides de prestació de qualitat i evitar problemes de salut i mediambientals, especialment en un sector en què la instrumentació es manté llargs anys en ús, moltes vegades sense prestar-li les degudes cures. Que pròximament es vagi a realitzar una inspecció tècnica d'equip de pulverización i tractament és bona mostra d'aquesta situació.

Félix Lafuente, cap de serveis de producció del Ministeri d'Agricultura, es va encarregar per a l'ocasió de presentar al nombrós públic les característiques de cada model exhibit, així com de donar pas a la intervenció dels responsables de cada casa.



Es van presentar diferents tipus de maquinària d'aplicació de fitosanitaris: pulverizadores hidràulics i pneumáticos, atomizadores, nebulitzadors, etc. Com a final de les jornades va haver-hi una exhibició de maquinària auxiliar per al cultiu de vinya: equips per a tractaments herbicides, deshojadoras, etc.

Els atomizadores presentats van ser el Turbo Coll de l'empresa francesa Tecnoma, equipat amb quatre braços amb canons que permeten tractar quatre mitjanes cares simultàniament; Berthoud Spider 1500, la turbina del qual permet realitzar fins a 150 impactes per centímetre quadrat de gotes de 70 a 200 micres; PS3N/102ZE 600 WO-BS/2-AG750 d'Ilemo-Hardi, un prototip presentat per primera vegada, dissenyat per a petits vinyers del tipus de Galícia i Portugal, difícils de treballar; i Fede Selec I 1500, un prototip equipat amb ordinador de bord per calibrar i regular la màquina abans del tractament i amb un sistema de doble hèlix per evitar les desviacions del producte.

A l'apartat dels nebulitzadors es poden observar models com el Balven Radiant X4, dissenyada amb una turbina doble d'acer que li proporciona un alt rendiment; Tecnovid 2000 de Fede, amb una turbina doble d'alt multiplicador de velocitat i un sistema d'elevació de braços i plegat hidràulic; 363/10-AR 10F-BCKZ-P540D-AIT.B20H-CC d'Ilemo-Hardi, amb una capacitat de 1000 litres i un volum generat de 8000 metres cúbics; els Tronic Volumetrico V-2 i V-4 de Mañez i Lozano, que disposen d'una comandament electrònic que proporciona gran precisió en el tractament i que mostren les seves millors qualitats en camps amb desnivell; i el Zefir S 1500 Kit  de Teyme, amb quatre baixants de tres mans cadascun, i tres filtres cada mà, així com un doble circuit de by-pass sense tornada a tanc.



Els pulverizadores presentats en la mostra van ser el Sprayers Q-50-I d'AMP, un equip molt adaptable equipat amb una bomba de fins a 6 atmosferes de pressió i amb barra rotativa per no danyar el cultiu; Sep Major-C2 2000 LTS que treballa a quatre cares amb catorze sortides orientables i mastelers substituïbles; i Makato Ecopowder, amb flux d'aire separat del cabal d'aigua i equipat de sèrie amb filtres antigoteo.

Es pot observar també el túnel de pulverización Lipco TSG N-2 presentat per Rapid Iberia SL, un pulverizador equipat amb dos túnels laterals de tractament, preparats per a la recuperació del producte que no arriba a tocar al cultiu.

Els altres equips de tractament que es poden observar en l'exhibició són l'espolvoreador Teyme DTSA-600 Inox de l'empresa Multeyme, especialment dissenyat per a l'aplicació de derivats del coure per als problemes fúngics; el xassís autopropulsado amb equip de tractament New Holland VL620 (145 CV) de CNH Maquinària Spain SL, una màquina de vendimiar polivalent d'última generació, capaç d'anivellar-se transversalment fins a un 30%, i amb el sistema Overtooth, capaç de muntar-se i desmuntar-se a la base del tractor per un únic operari i en deu minuts, sense necessitat d'eines; i la deshojadora L'Intello 2000 de Tordable, capaç de curtes dues files de manera simultaneja, amb dos caps de tall en serra per costat i turbines d'aspiració directa.

Com a nota destacada, la col·laboració de diferents cases de tractors en la jornada, Antonio Carraro Ibèrica, Kubota Espanya, Landini, Catrón Internacional, BCS Ibèrica, CHN Maquinària i Same Deutz-Fahr Ibèrica, que van cedir els seus models per a l'exhibició al mateix temps que els mostraven al nombrós públic.

Per a més informació: www.ansemat.org

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades