Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Visitas técnicas a explotaciones de la horticultura israelí
Amb motiu de la Fira Agritech i de la mà de Polysack

Visites tècniques a explotacions de l'horticultura israeliana

Fernando Conca Romero - ATHO Comunicació02/10/2003

Amb motiu de la fira Agritech a Israel, Polysack ha organitzat un viatge tècnic en el qual a més, aquells professionals espanyols inscrits, vam tenir l'ocasió de conèixer d'a prop les peculiaritats de diverses explotacions rellevants de l'horticultura israeliana.

Amb motiu de la fira Agritech a Israel, la signatura Polysack ha organitzat un viatge tècnic en el qual a més, aquells professionals espanyols que s'han inscrit han tingut l'ocasió de conèixer d'a prop les peculiaritats de diverses explotacions rellevants de l'horticultura israeliana.

Aquestes visites es van organitzar per zones geogràfiques, permetent veure en el seu conjunt com en condicions climàtiques adverses en diferents nivells, aquestes empreses han pogut establir un nivell tecnològic amb el qual obtenir els nivells de rendibilitat perseguits.


Danziger "Donen" Flower Farm

Danziger
El primer dia comença amb la visita a la zona propera de Tel Aviv, a la ciutat de Mishmar Hashiva amb la signatura Danziger "Donen" Flower Farm, viver productor de planta jove de flors i plantes ornamentals com Gypsophila "Milion Star", Gypsophila paniculata, Chrysanthemum, Impatiens New Guinea, etc. El seu mercat està a Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia (Japó) principalment. Les seves instal·lacions compten amb un alt grau d'equipament tècnic com són hivernacles multitúneles, couling system, pantalles tèrmiques i de fotoperiodo, calefacció per aigua calenta, taules de cultiu, etc.


    Donen Shehori

 

Donen Shehori
A poca distància, en el Moshav Mazor, la signatura Donen Shehori en una de les instal·lacions per a verds de tall en les quals destaquen els productes Philodendron "Xandu", Pittosporum, Aralia, amb dates de producció que abasten tot l'any i amb destinació comercial Europa. Multitúneles amb pantalles tèrmiques, malles d'ombrejo i "ChromatiNet" ajuden al seu control climàtic, sent aquestes últimes incorporades com a avantatges de cara a una major productivitat.
 
Uzi Dekel
També propera es troba la signatura Uzi Dekel, situada en el Moshav Bne Atarot i l'activitat del qual també se centra en el cultiu de verds de tall, principalment amb Pittosporum i Asparagus. Les seves dates de producció contemplen tot l'any si bé realitzen corts totals a les produccions, jugant amb diverses zones en producció a manera de partides. El seu mercat de destinació és Europa. Aquesta empresa destaca a nivell de coberta d'umbráculo per la reconversió que està duent a terme per la pantalla foto selectiva "ChromatiNet" vermella, amb la qual asseguren una major productivitat de branques juntament amb un increment considerable de longitud de les mateixes mantenint la seva qualitat de compactació.


    Polysack Plastic Industries Ltd.

Uzi Dekel

 

 

 

 

 

 

 

Polysack Plastic Industries Ltd.
El següent dia es van centrar les visites sobre l'altura de la ciutat de Be´er Sheva, a l'àrea propera a la franja de Gaza. Situada en el Kibutz Nir Yitzhak es troba la signatura Polysack Plastic Industries Ltd. fabricant de pantalles tèrmiques i de fotoperiodo"Aluminet", malles fotoselectivas de colors "ChromatiNet", malla d'ombrejo i altres agrotextiles, envasos per a caramels i dolços (Polyphane),.. amb destinacions repartides per tot el món. El Kibutz Nir Yitzhak posseeix diverses activitats com a cultius de cacauet, patata, cítrics, subtropicales, cereals, bestiar lleter, aus, laboratori de reproducció de meristemo, fàbrica Chimada de productes farmacèutics, Bac Soft,... aspectes pels quals la tractarem en major profunditat en un proper article.


Shlomo Hazroni

Shlomo Hazroni
Una altra de les visites és la realitzada a la signatura Shlomo Hazroni situada en el Moshav Ieted i l'activitat del qual se centra en la producció hortícola, principalment tomàquet amb oferta durant tot l'any i amb un mercat de destinació local. El tipus d'instal·lació emprat és hivernacle multitúnel amb una cobertura de malla de 50 mesh (20 X 10), la qual recolza en estiu amb malla Negra del 30%. Actualment està realitzant experiència amb pantalla "ChromatiNet" de diversos colors a fi d'obtenir resultats sobre la productivitat del tomàquet en funció de l'espectre modificat.
 
D.A.R.
D.A.R, empresa situada en el Moshav Amioz també es dedica a la producció hortícola, encara que els seus principals productes són el pebrot, tomàquet i cogombre. Produeix durant tot l'any i el seu mercat de destinació és tant el local com Europa. Les seves instal·lacions són del tipus hivernacle multitúnel i umbráculo amb cobertura de malla monofilamento de 50 mesh, amb recolzo en l'umbráculo amb la malla negra del 30% d'ombrejo. Actualment també es troba realitzant diverses experiències amb pantalla "ChromatiNet" de diversos colors en pebrot i tomàquet.


    Isakson


D.A.R.


 

 

 

 

 

 

 

Isakson
En producció de flor tallada, en el Moshav Sadé Nitzan, es troba la signatura Isakson, el principal cultiu de la qual és el Chrysanthemum produït durant tot l'any i amb una destinació de consum local. Quant a les seves instal·lacions són de tipus hivernacle multitúnel amb pantalla tèrmica "Aluminet" i infraestructura de fotoperiodo tant per a il·luminació com a foscor.


    Uri Fux

Uri Fux
També productora d'ornamentals per a flor tallada i especialment roses, es va visitar la signatura Uri Fux situada en el Moshav Ein Habsor. La seva producció és durant tot l'any i el seu mercat de destinació és Holanda. Conrea en hivernacle del tipus multitúnel amb couling system i amb pantalla "Aluminet". Destacar el seu sistema de malla mullada com a substitut de les pantalles de cel·lulosa pel couling system en les quals són col·locades tres o quatre capes i per la seva densitat i forma de teixit de ràfia, s'obtenen els mateixos resultats. 
 
Estació experimental Habsor
Finalment, l'Estació experimental Habsor situada a la zona d'Habsor, en les quals s'assagen durant tot l'any -encara que l'època principal és la d'hivern-, noves espècies i varietats tant d'ornamentals com a hortícoles. La destinació d'aquests assajos són els propis agricultors de la zona, els quals opinen també sobre quines experiències realitzar, les segueixen de forma molt propera i els resultats obtinguts són engegats comercialment immediatament. Per això, les instal·lacions amb les quals es treballen són de tot tipus com a hivernacle multitúnel, túnels, umbráculos, exterior, tenint actualment com un dels assajos que ja porten diversos anys en marxa les experiència en el maneig amb pantalles "Aluminet" i sistemes de ventilació, així com assajos amb malles fotoselectivas "ChromatiNet" de diversos colors.


Estació Experimental Habsor


    Estació Experimental Yahir

 

 

 

 

 

 

 

Estació experimental Yahir
L'últim dia, es va destinar a la zona sud del país, en ple desert del Neguev les condicions climàtiques del qual són extremes. Una de les visites va ser l'Estació experimental Yahir situada en Hatzeva. Igual que l'Estació experimental Habsor, els seus assajos es basen en l'optimització de cultius, noves espècies i varietats, per a l'aplicació directa dels agricultors de la zona. Les seves principals àrees de treball són els pebrots i tomàquets, a més de nous cultius. Destacar també les línies de recerca sobre productes hortícoles biològics, els quals es troben totalment delimitats i preservats en els quals només productors que treballen aquest tipus d'agricultura tenen accés a ells. Les èpoques d'assajos són durant tot l'any encara que se centren a l'hivern.
 


Yaron Manor

Yaron Manor
Per la mateixa zona visitem a l'empresa Yaron Manor, situada exactament en el Moshav Hatzeva i l'activitat principal del qual es basa en el cultiu ornamental de flor tallada, principalment la rosa, amb producció durant tot l'any i destinació comercial Holanda. Instal·lacions del tipus hivernacle multitúnel de coberta plàstica amb pantalles "Aluminet" i couling system.

Eilon Shtern
També en el Moshav Hatzeva es troba la signatura Eilon Shtern especialitzada en la producció de plantes culinàries i aromàtiques produïdes durant tot l'any i amb destinació final el mercat d'Holanda. Les instal·lacions  són del tipus hivernacle multitúnel amb pantalles aluminizadas.

Naftaly
Finalment, la signatura Naftaly situada en el Moshav Farán, especialitzada en la producció hortícola amb el pebrot com a principal producte. Les seves dates de producció se centren entre els mesos d'agost a maig i la seva destinació comercial és Europa i Estats Units. Aquesta empresa es troba a la major zona productora de pebrot d'Israel per a l'exportació a l'hivern, sent el seu cultiu baix hivernacle en el qual a l'estiu es manté solament amb la malla (umbráculo) i la resta de l'any baix plàstic amb calefacció i utilitzant pantalles aluminizadas.


Eilon Shtern

    Naftaly

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades