Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Bazagona, un compromiso con la jardinería
Modern i innovador centre de producció de Zulueta Corporació

La Bazagona, un compromís amb la jardineria

INDE08/09/2003

Fa vint anys que Zulueta Corporació, va començar a recórrer el camí que li portaria a ocupar un lloc privilegiat. Tot això és possible gràcies a un modern i innovador centre de producció on Zulueta s'ha posicionat com a líder en el sector.
Article de Bricojardinería & Paisatgisme 112, octubre 2003.

Zulueta Corporació, empresa familiar fundada en 1951 és avui, 50 anys després, un referent bàsic al món de la jardineria. Fa vint anys que va començar a recórrer el camí que li portaria a ocupar un lloc privilegiat en el sector. Amb marcat caràcter innovador, va ser la primera empresa que vió la necessitat d'un ús de la gespa adaptada a les condicions de clima i sòl en la península. En aquest sentit, els primers assajos de varietats de gespa es van dur a terme en els seus nous laboratoris. Fruit d'aquests assajos i recerques, i creant un precedent que es manté fins i tot avui, van veure la llum les primeres barreges i varietats adaptades a les nostres condicions edafológicas i climàtiques.


Vista aèria de la finca La Bazagona, situada en Malpartida de Plasencia (Càceres, Espanya)


Així mateix, mirant sempre cap al futur, Zulueta va apostar fort pel tepe, producte que, si ben no explicava al principi amb la confiança del mercat, s'ha convertit en producte estavella de la jardineria al nostre país. A més Zulueta no es va detenir aquí, l'empresa produeix en l'actualitat plantes ornamentals d'excel·lent qualitat, des de contenidors de tres litres a planta de gran port i calibre. Avui subministra al professional de la jardineria tot el necessari per a les seves obres i clients: plantes, tepe, esqueix, gespa i serveis.


Tren de reg

Tot això és possible gràcies a un modern i innovador centre de producció on Zulueta s'ha posicionat com a líder en el sector. La finca de la Bazagona, situada en Malpartida de Plasencia (Càceres, Espanya) està considerada com a única a Europa, ja que combina la producció de tepe, esqueix i planta ornamental en les seves més de 120 Ha d'extensió. El seu clima privilegiat, la qualitat del sòl, les característiques de l'aigua, i, per descomptat, la més alta i innovadora tecnologia i el capital humà més preparat, fan possible que la producció de tepe, esqueix i planta ornamental aconsegueixi unes cotes de qualitat úniques al mercat.

Tepe
Impressiona de la finca la seva extensa plantació de gespa i arbrat. Avui el tepe és un producte imprescindible en el sector. Tant que en ocasions la demanda és superior a l'oferta. Zulueta va ser la primera empresa que va pensar en el tepe com a producte clau de la jardineria en un moment que ningú apreciava les seves possibilitats.

En l'actualitat produeix dos milions de metres de gespa a l'any, gran part d'ells en la finca de la Bazagona. Per aconseguir els paràmetres de qualitat requerits, la llavor de gespa de Zulueta és conreada durant un any fins a la seva completa maduresa. El sistema tradicional de cultiu, les cures professionals, l'experiència, el seguiment continuo, donen una gespa llesta per plantar sa, net i madur.


Rotllos de tepe en format gran.

    Tractor amb els rotllos de tepe grans.

Fa ja temps que l'empresa aposta per la gespa plantada, i en aquest sentit, les seves últimes publicacions tècniques, elaborades per la qualificada plantilla de l'empresa, il·lustren al lector sobre aquest tema. En la finca de la Bazagona es produeixen tepes tant de barreges, les més reeixides al mercat de les quals tenen copyright, com de varietats pures. Així, en la plantació de la Bazagona trobem:

  • Gespa "Compact": Per a ús intens, molt adaptat al clima de la península.
  • Gespa "Classic": Extremadament ornamental.
  • Gespa "Supercopa": Per a ús esportiu d'alt nivell, és el favorit dels clubs de futbol.
  • Gespa de Bermuda híbrida: Es tracta d'una varietat pura per a climes càlids, d'una qualitat ornamental i resistència extremes. També disponible en esqueix.
  • Gespa de Dichondra: És una varietat pura, molt ornamental, molt adequat per a zones d'ombra.
  • Gespa de Agrostis: És imprescindible per aconseguir greenes d'alta qualitat en camps de golf.

Amb aquesta producció es cobreix un ventall molt ampli d'usos tant en jardineria com en camps esportius. A més es posa a la disposició dels professionals una flota de maquinària d'última generació i personal específicament format per a la plantació mecànica de tepe i esqueix en grans superfícies.


    Planta ornamental en contenidor regant-se.

Planta ornamental
Si la tepería va ser el primer pas, la planta ornamental va ser el natural desenvolupament en els objectius estratègics de l'empresa. En l'actualitat es poden trobar prop de 100 varietats diferents de plantes arbustivas i arbres. Si tens la sort de passejar per la finca, et sorprendrà els impressionants camps de planta mare d'on s'extreu el material vegetal per a la producció de planta ornamental.

Podem trobar arbrat en sòl, que posteriorment es ven en mercat a arrel nua o en cepellón, i planta arbustiva en contenidor d'entre 3 a 20 litres de capacitat. Queda així coberta la necessitat de planta de gran port i qualitat d'origen nacional, que fins ara els professionals obtenien generalment de Bèlgica o Itàlia.


    Planta ornamental conreada en sòl


Esqueix de Bermuda
Per completar el servei integral que l'empresa ofereix als seus clients, aquest any ha llançat un producte nou que satisfà les necessitats de bona part dels professionals en climes càlids. L'esqueix de Bermuda ha vingut a cobrir un buit que fins ara romania buit. Completa la seva oferta amb un efectiu sistema de plantació per a aquells que necessitin cobrir grans superfícies, encara que el producte també està disponible per a petites superfícies. Amb l'esqueix de Bermuda es completa un cercle que té com a protagonista qualsevol professional de la jardineria o executor de zones verdes. L'ús que se li dóna a tots aquests productes va des de la construcció d'un petit jardí en un xalet adossat, a la plantació del camp esportiu més extens. Qualsevol professional troba tots els materials vegetals que necessita per a les seves obres.

Per entendre com la finca de la Bazagona és el referent bàsic dels professionals de la jardineria, gens millor que un relaxat i educatiu passeig per les seves instal·lacions. Les grans extensions de gespa impressionen al visitant pel seu extraordinari color i qualitat. Caminar entre l'arbrat revela als ulls del paseante la cura i professionalitat que Zulueta diposita en les seves plantes, i el viver de planta en contenidor és un exemple del bon fer en la jardineria. En la finca de la Bazagona trobem un avançat centre de producció de jardineria que és el resultat de l'experiència, el saber fer, la recerca i desenvolupament, l'última i més capdavantera tecnologia de producció, i per descomptat, d'un qualificat equip humà que fan possible un centre únic a Europa. Visitin-ho. Els sorprendrà.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades