Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Grafitti, la coliflor más púrpura de Daehnfledt
Més saludable gràcies al seu alt contingut en antocianina

Grafitti, la coliflor més porpra de Daehnfledt

INDE, S.L.27/06/2003

La coliflor Grafiti és el resultat d'una mutació espontània combinada amb molts anys de dedicació genètica. A la fi dels anys vuitanta, i gràcies a l'esperit inquiet i innovador de Daehnfeldt, es troba una  planta que mostrava una coloració porpra molt intensa, molt més que el to "rosat" que adquireixen algunes varietats en exposar-se a la llum. Algunes plantes procedents de l'original presentaven fins i tot una coloració més forta, més propera al porpra fosc, propi de la coliflor Grafiti.


Des de Daehnfeldt es buscava una varietat que anés més forta, i que tingués com una dels seus principals característiques, aquest to porpra tan particular. Llavors va ser quan va començar el veritable procés de selecció. Es van prendre les plantes triades i van ser creuades amb el material genètic de la signatura, para d'aquesta forma obtenir una coliflor que no només tingués com a peculiaritat el color, sinó que a més tingués altres característiques hortícoles d'importància, com a estabilitat, alt potencial de producció, resistència a malalties, etc.

El va treballar de Daehnfeldt va continuar fins que finalment es va aconseguir obtenir en els camps d'assaig, en 1996, la varietat desitjada. Des de llavors, Grafiti ha estat provada en diferents localitzacions, en les diferents estacions de l'any, i en diferents zones climàtiques. La varietat ha demostrat que és molt versàtil, adaptable i que és sempre capaç de produir un cap de bona qualitat, sense cap dels defectes propis de les coliflors.

Quan la coliflor es desenvolupa sota els efectes d'una llum més forta, el color és d'un porpra extremadament intens i uniforme. D'igual manera, quan ens trobem en condicions de llum poc intensa, el color segueix sent intens.

Des del principi, Daehnfeldt va estar convençut que la peculiaritat del color es devia a les antocianinas, que són les responsables de la coloració de la col lombarda, i per tant, serioses candidates. Aquesta dada va ser confirmada durant les proves químiques realitzades aquest mateix any per l'Institut Danès de Ciències Agrícoles en Aarslev, Dinamarca.


Les proves químiques van revelar que el factor era essencialment el mateix, tant en la col lombarda, com en les coliflors que presentaven aquest to "rosat". De fet, és el mateix factor colorant que apareix en els constituents del vi negre. Si comparem  Grafiti  amb altres coliflors que presenten un to "rosat", observem que Grafiti conté 200 vegades més antocianinas que aquestes.

Les antocianinas són components saludables pertanyents als antioxidants del grup pf fenòlics. Alguns investigadors en aquest camp creuen, de fet, que són molt importants per protegir el cos contra el càncer i les malalties vasculars.És per això que es recomana prendre una mica de vi negre cada dia!.

Des de Daehnfeldt es garanteix que Grafiti ha estat desenvolupada usant mètodes clàssics de genètica, i que no s'han emprat modificacions genètiques en cap de les fases de desenvolupament de Grafiti. Grafiti és un producte 100% sa i saludable com qualsevol altra coliflor. L'única discussió rellevant que se'ns planteja ara és si Grafiti és fins i tot més saludable que la coliflor normal, hagut de principalment al seu alt contingut en antocianina. Les indicacions ho demostren, però deixarem la prova final als experts en alimentació.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades