Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Control del riego en cultivos intensivos con Laptómetro
Ponència de Fitech 7

Control del reg en cultius intensius amb Laptómetro

Valentín Terés12/06/2003

Ponència realitzada per Valentín Terés, de Lapton Control de Reg.
L'aigua aportada pel reg es distribueix dins del substrat seguint les regles marcades per les lleis hidràuliques. En funció de l'estat hídric del substrat en el moment d'aplicació del reg, l'aigua pot seguir dos comportaments:
1. Règim d'equilibri hídric estàtic i 2. Formació de canals diferenciaeles.

L'aigua aportada pel reg es distribueix dins del substrat seguint les regles marcades per les lleis hidràuliques. En funció de l'estat hídric del substrat en el moment d'aplicació del reg, l'aigua pot seguir dos comportaments diferenciats:
1. Règim d'equilibri hídric estàtic i 2. Formació de canals diferenciaeles.
El primer proporciona una major capacitat de subministrament d'aigua a la planta i una major capacitat de control del reg, per la qual cosa és desitjable sobre el segon.

La formació de canals preferencials té com a conseqüència la formació d'un front capil·lar amb acumulació de sals, i pèrdua de fiabilitat del drenatge com a indicador del reg. El Laptómetro informa sobre el funcionament hídric del substrat, la seva evolució i l'eficàcia de les actuacions aplicades per mantenir, i si escau retornar, al règim de funcionament en condicions d'equilibri hídric estàtic.

Faci clic aquí per veure la ponència.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades