Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Uva sin Pepita Revoluciona el Mercado
Thompson Seedless, o Sultanina

El Raïm sense Llavor Revoluciona el Mercat

HorticomNews27/03/2003

La nova revolució del mercat es diu Thompson Seedless, coneguda també com Sultanina. Aquesta varietat de raïm és la més estesa i conreada al món, tant per a consum en fresc com per a l'obtenció de panses...

La nova revolució del mercat es diu Thompson Seedless, coneguda també com Sultanina. Aquesta varietat de raïm és la més estesa i conreada al món, tant per a consum en fresc com per a l'obtenció de panses. Produeix uns racimos grocs de grandària mitjana a gran, molt compactes, per la qual cosa ve envasat en plàstics especials, separant els racimos entre si.

Aquests plàstics permeten controlar el procés de maduració d'aquest producte, perquè es mantingui totalment fresc i amb nivells de qualitat màxims fins a arribar al consumidor final. Aquesta varietat, es distingeix per ser molt dolça i sucosa, adquirint una textura consistent, la qual resulta irresistible al paladar. 

El "Raïm sense Llavor" Capi ha passat com tots els productes d'aquesta marca Sud-africana per rigorosos controls de qualitat i es comercialitza a Espanya sota la normativa Eurogap que garanteix els bons costums agrícoles des del seu cultiu fins a la seva comercialització. Capespan exporta des de fa 10 anys fruita al nostre país, i s'ha convertit en un estendard de la qualitat i de la frescor.
Increments de Consum. Aquesta varietat ha impactat fortament al mercat, amb un increment progressiu en les seves vendes al voltant del 56% en el que es porta de temporada.

 Consumo (mesos Gener a Març 2002): 24.959 Kg
 Consum (mesos Gener a Març 2003): 38.400 Kg

L'augment en les vendes de Thompson Seedless al nostre país és un fet en constant evolució.
Perfil del consumidor. La Thompson Seedless, ha aconseguit colar-se en les llars espanyoles, sent una fruita que pot ser consumida per tota la família.

Aquesta varietat, al no tenir llavors, s'ha convertit en la preferida dels més petits, en poder gaudir del sabor característic dels millors raïms, però sense llavors.

Presència al Mercat
Es troba present al mercat entre els mesos de desembre i abril amb un preu al voltant dels tres euros/quilo.

Qualitats nutricionals,  beneficis per a la salut i aplicacions estètiques
El Raïm pertany al grup d'aliments reguladors, és més lleugera i rica en vitamines A, B i C, minerals, pigments i fibra que la fruita d'hivern. Conté molta aigua, i té propietats diuréticas i laxants. Els raïms són rics en calci, magnesi, potassi, sodi i sofre, amb petites quantitats de coure, ferro i zinc.

Regulen l'equilibri del ph de l'organisme. Consumides amb pell, regulen les funcions intestinals. Els raïms blancs són molt recomanables per a les dietes adelgazantes i així com també per a les persones que sofreixen d'inflor de cames o trombosis.

Molt digerible, desenvolupa una acció laxativa, depurativa i diurética, afavoreix la digestió, contribueix a reduir el nivell de colesterol "dolent" i a alçar el "bo" i ajuda a eliminar l'àcid úric. Gaudeix de propietats antioxidants, anti-bacteris i adelgazantes. Òptima per integrar la dieta durant l'embaràs i la lactància (és rica en minerals com a ferro, potassi, calci i fòsfor) i  s'aconsella en l'alimentació dels esportistes, nens i ancians,

A més de tot això, el raïm és un preciós aliat per a la bellesa de la pell. El suc de raïm pot utilitzar-se per suavitzar-la, i, al costat de la polpa, té un efecte depurativo i pot usar-se, per tant, com a tònic per a la cara i el cos.

En l'actualitat ens trobem davant un auge de la utilització del raïm en solucions cosmètiques, centrant-se en les propietats rejuvenecedoras de la llavor i pell. La seva polpa és una important font d'actius entre els quals destaquen la vitamina "B", sucres, minerals i oligoelementos fonamentals per al bon funcionament de l'organisme, així com àcid málico d'acció exfoliante.

Per mes informació: www.capespan.com

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades