Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Norfor-Figueirido, un gran complejo de naturaleza
En un marc excepcional de Vilaboa

Norfor-Figueirido, un gran complex de naturalesa

Uli Junot22/01/2003

Un dels aspectes molt tinguts en compte és que aquest centre ha de ser un lloc apte per al passeig i benestar del client, un lloc on comprar és sinònim de gaudir, un lloc on anar amb els fills i amics a passar-ho bé, en un entorn de naturalesa excepcional.

Nord Forestal, S.A. (Norfor), filial forestal del Grup ENCE, disposa de dos vivers (Norfor-Figueirido i Norfor-Navia) que produeixen més de nou milions de plantes forestals i ornamentals, i un centre de jardineria per donar servei a tota la península Ibèrica.



Aquesta empresa està dedicada fonamentalment a la creació de noves masses forestals, a la conservació de les ja existents i a la consultoria i prestació de serveis forestals i mediambientals. Aprofita de forma sostenible els recursos generats per un patrimoni que sobrepassa les 12.500 hectàrees de muntanya en el nord-oest ibèric, amb noves adquisicions per mitjà d'acords o convenis amb comunitats de muntanyes i particulars. Recentment, ha engegat en el seu viver de Figueirido en la localitat de Vilaboa (Pontevedra, Espanya), un centre de jardineria de peculiaritats destacables entre les quals es troba el bell marc on ha estat situat.

Vivers Norfor-Figueirido


Sens dubte, Vivers Norfor-Figueirido posseeix un signe diferenciador pel que fa a la resta d'empreses integrants del grup. Es tracta d'una empresa multidisciplinària en les quals conflueixen àrees de producció clonal d'eucaliptus, producció forestal i àrea ornamental que inclou les divisions d'un centre de jardineria, àrea de producció per a obra, obres de jardineria i un arboreto juntament amb un aula de la naturalesa.

El viver, reconstruït i ampliat sobre les antigues instal·lacions d'un viver que l'any 1926 va instal·lar l'administració forestal, molt proper a Pontevedra, s'accedeix pujant al Llac de Castiñeiras des de la carretera nacional 550 que comunica Pontevedra amb Vigo. Actualment explica dins de la seva superfície total amb 8 hectàrees de viver, 17 hectàrees dedicades a ornamentals i serveis i 2 hectàrees d'Arboreto. El respecte en tot allò que ha estat possible de la història del terreny, ha permès integrar el conjunt en un marc excepcional que embelleix i realça la imatge actual de l'empresa.

La gran capacitat de producció, avanços tecnològics (6.000 m2 d'hivernacle, 8.000 m2 de taules mòbils, trens de reg, càmera de pregerminación, línies de sembra, etc.) i qualificació del seu personal en assessorament tècnic, són les principals característiques que situen a aquesta empresa com el millor centre integrat de planta forestal, ornamental i centre de jardineria del nord-oest peninsular.

Entre les moltes espècies que podem trobar en conjunt citem els pins, eucaliptus, roures, castanyers, grèvols, bedolls, hagis, plantes ornamentals de temporada, arbustos, planta d'interior, tanques, aromàtiques, tapizantes, trepadoras, fruiteres, rosers, etc.

El centre de jardineria
El centre de jardineria, situat a l'entrada del propi viver Norfor-Figueirido, es crea al febrer del 2002 comptant amb una àmplia àrea d'exterior sectorizada, pàrquing, parc infantil i unes atractives naus de capella instal·lades per Hivernacles Blat. Destacar que aquestes, pintades en vermell, contrasten espectacularment amb els Liquidambar exemplars existents en l'entorn, sobretot durant els mesos d'octubre i novembre en els quals la coloració del seu fullatge creen en conjunt un paisatge inusual per la seva bellesa.



En opinió del seu responsable, Santiago Rodal, les seccions que disposa són les tradicionals i necessàries d'aquests centres, si ben aquestes es van incorporant o ampliant cada mes des de la seva inauguració. Així, va començar d'una forma denominada bàsica, per mantenir un creixement continuat i sostingut mes a mes. D'aquesta forma, la temporalitat i la percepció de la demanda, marquen el ritme i criteri d'actuació en aquest sentit.


La incorporació i elecció de productes està marcat per la qualitat dels mateixos i nivell de servei de les empreses proveïdores. Quant a la seva distribució existeixen dos criteris conjugats. D'una banda, agrupats i sectorizados de manera que siguin ràpidament identificats. Per una altra, situats de forma estratègiques, mostres d'alguns d'ells entre altres zones no específiques dels mateixos com a punts concrets amb fertilitzants i fitosanitaris entre les plantes, o zones com el llac amb fonts i plantes aquàtiques, que donin idees de la seva aplicació i que recordin al consumidor l'interès de la seva compra.

Un dels aspectes molt tinguts en compte és que aquest centre ha de ser un lloc apte per al passeig i benestar del client, un lloc on comprar és sinònim de gaudir, un lloc on anar amb els fills i amics a passar-ho bé. Així, en el recorregut de les seccions es cuida l'aspecte i forma d'exposició dels producte, de la mateixa forma que es dóna prioritat als accessos còmodes amb amplis passadissos. Altres aspectes vinculats amb aquest tema són la creació de parc infantil on juguin els nens mentre els pares decideixen les seves compres, o la creació d'una zona d'oci i descans a l'interior de les naus on el client pot asseure's, parlar distendidamente mentre es pren un cafè o una beguda refrescant.



Quant a la seva àrea d'influència, aquesta arriba fins a la pròpia capital de Pontevedra i àrea costanera cada dia més urbanitzada. En aquest aspecte i segons els seus responsables cal destacar que la situació actual ja acceptable, gens té a veure amb les possibilitats a curt termini.


Aquí existeix com a base un minifundi de casa rural i d'altra banda, zona urbanitzables amb habitants que podríem denominar de turístic, encara que estable. El primer incorpora amb el temps noves idees en veure l'oferta aquí existent i amplia l'assortiment d'espècies i estils de jardí. El segon, sol posseir criteris formats en aquest aspecte i demanda productes no tan tradicionals d'aquesta zona. En conjunt, una demanda de plantes i elements auxiliars cada dia més semblats als d'altres zones en el qual la cultura del centre de jardineria es troba més desenvolupada.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades