Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Arboretum sobrevuela las zonas productoras de Girona
Es va retre homenatge a dos grans pioners del sector

Arboretum sobrevola les zones productores de Girona

Fernando Conca Romero22/11/2002

Des del 27 al 29 de setembre ha tingut lloc la segona edició del certamen Arboretum, Fira Professional dels Vivers, que té lloc en el recinte firal de Girona (Espanya). Segona edició esperada amb gran entusiasme, principalment per les grans expectatives aixecades després de l'èxit de la seva primera edició.

Des del 27 al 29 de setembre ha tingut lloc la segona edició del certamen Arboretum, Fira Professional dels Vivers, que té lloc en el recinte firal de Girona (Espanya). Segona edició esperada amb gran entusiasme, principalment per les grans expectatives aixecades després de l'èxit de la seva primera edició.


Com tota segona i en opinió d'un gran nombre de professionals tant d'assistents com a visitants, són les que veritablement comencen a definir la realitat d'un certamen ja que els uns i els altres, els que veritablement es donen cita, ho fan perquè de debò estan interessats a participar, deixant fora d'ella a aquells que es poden considerar "curiosos", "indecisos", etc. I mostra d'això és que en el cas d'expositors, no van participar alguns dels anteriors en el qual pel seu volum de negoci no els justifica la seva assistència i en canvi, sí uns altres que després de visitar-la l'any passat com a visitants, aquest any han decidit mostrar la seva oferta des del propi Saló. Com a resultat final, més expositors que han obligat a l'organització a habilitar tota la zona disponible coberta per acollir la demanda expositora, al seu torn que limitaven la superfície contractada per les signatures, per enriquir en el seu conjunt amb una major presència empresarial.

També és d'opinió pública la ja consolidació d'aquest certamen, dirigit principalment com un dels primers punts de trobada després de l'estiu del viverismo peninsular. Principalment des del punt de vista comercial, emmarcat en una zona amb un gran potencial productor principalment d'arbrat i planta mediterrània. La seva proximitat principalment al comprat consumidor francès és una realitat com es demostra la important quantitat de petites i mitges empreses de jardineria i centres de jardineria, que poden apropar-se a l'esdeveniment en relatiu poc temps.



Activitats
Paral·lelament, aquesta edició ha estat complementada amb activitats que l'han enriquit com són unes atractives jornades i esdeveniments socials carregats de gran emotivitat.

Quant a les jornades, aquestes s'han celebrat durant el matí del dia 27 i el tema tractat ha estat "Noves plantes & noves varietats". En elles s'han tractat temes de legislació com les conferències impartides per José Elena Roselló, vicepresident de l'Oficina Comunitària de Varietats Vegetals, amb la ponència "Les noves varietats a Europa" i la realitzada per Antonio Villarroel López de la Garna, gerent de Geslive AIE sota el títol de "La protecció legal de les noves varietats".


L'altre tema abordat dins de les jornades és de caràcter directe al joc varietal sobre el terreny ja viverístico, i per a això van participar Juan Eloy de la signatura André Briant Jeunes Plantis amb la seva oferta de noves espècies i varietats, David Joher de l'empresa Vivers Casa Paraire amb les seves novetats varietales en producció, Toni Moner de la signatura Monerplant també amb les seves novetats d'espècies i varietats en producció i finalment, Julià Silvestre de la comercializadora Corma, presentant aquelles espècies i varietats en producció recentment introduïdes. En tots els casos es destacaven les seves virtuts ornamentals, possibilitats productores i els seus avantatges pel que fa a altres plantes amb les quals competeixen.


La insígnia de "La fulla d'or d'Arboretum" ret homenatge a dos grans pioners del sector. En aquesta ocasió s'ha realitzat lliurament a Joan Aldrufeu Casas i André Briant. L'acte es va celebrar la tarda el divendres coincidint amb la inauguració oficial del propi certamen. L'acte, ple d'emotivitat, va brindar l'oportunitat de demostrar per part d'administració, organització i col·legues allí presents, el respecte i reconeixement a la labor exercida per Joan i André a favor de la professió ornamental.

Finalment i com a aspecte d'interès, aquest any, l'organització del certamen ha posat a la disposició d'aquells que ho han desitjat, un servei d'helicòpter per donar l'oportunitat de sobrevolar les zones viverísticas properes a Girona. Amb opció de tres rutes, viveristas i els seus clients, igual que ho hem realitzat nosaltres, han pogut veure ja no unes vistes espectaculars de per si mateix, sinó unes noves perspectives del que són les empreses productores amb les seves extensions, formes i colors dels seus cultius des de les altures.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades