Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Eurobrico, una posibilidad de expansión para el mercado de la jardinería
Entrevista a Daniel Marco

Eurobrico, una possibilitat d'expansió per al mercat de la jardineria

INDE29/08/2002

Arriba a l'adreça d'Eurobrico després d'una brillant trajectòria professional. Daniel Marco ha exercit diferents llocs en la Fira València a través de les fires: Fira de la Il·luminació FIAM, Funesmostra i la Fira Internacional de Joieria i Rellotgeria.

Daniel Marco està llicenciat en Econòmiques per la Universitat de València (Comunitat Valenciana, Espanya). Va obtenir una beca per cursar el tercer curs a la Universitat de Nottingham (Regne Unit) i posseeix un master en Adreça d'empreses per l'Escola de Negocis Luis Vives. Arriba a l'adreça d'Eurobrico després d'una brillant trajectòria professional. Daniel Marco ha exercit diferents llocs en la Fira València a través de les fires: Fira de la Il·luminació FIAM, Funesmostra i la Fira Internacional de Joieria i Rellotgeria.

Com i per què sorgeix la idea de crear una fira de les característiques d'Eurobrico?

La idea neix com a resposta ferma de la Fira València davant les necessitats i peticions que es venien rebent per part dels professionals del bricolatge, sector que està experimentant un creixement important.

El que sí m'agradaria aclarir és que Eurobrico no té competència ni pretén competir amb les grans fires que ja existeixen en el sector, ja que la seva orientació està totalment definida cap a la distribució del bricolatge.

Quins són els objectius que persegueix Eurobrico?

El que es pretén amb Eurobrico és plantejar una oferta global que permeti a compradors i fabricadors concretar les seves compres, ja que fins ara el professional necessitava visitar diversos salons a causa de l'àmplia gamma d'articles existents. A més, el bricolatge és un sector que està registrant un creixement important a Espanya. Per aquest motiu, la qual cosa pretenem és caminar al costat del sector i, d'aquesta manera, equiparar-nos a la resta de països europeus. Al mercat europeu, el bricolatge és un sector molt important, mentre que a Espanya el pes de la distribució moderna és encara relativament feble comparat amb França, Alemanya o Regne Unit; per això, s'esperen grans canvis. Confiem que Eurobrico es converteixi en una oportunitat de negoci per a aquelles empreses que aposten pel canal del bricolatge.

A quin públic va dirigida aquesta fira?

Principalment al professional, tant al consolidat com a aquell que s'inicia al món del bricolatge, en qualsevol de les seves disciplines. Obrirem la fira al públic l'últim dia, encara que el nostre objectiu és la seva absoluta professionalització.

Què és el que es va a trobar el visitant i l'expositor en aquesta fira?

En primer lloc, es va a trobar amb unes instal·lacions immillorables. Es tracta del nivell tres dels nous pavellons de la Fira València, dotats d'una superfície de 12.000 m2, on es podrà tenir accés a totes les novetats en cadascun dels camps que aglutina aquest saló. En Eurobrico es troba representada tota l'oferta i les novetats dels cinc grans sectors del bricolatge, (sector ordenació, sector cuina/bany, sector decoració, ferreteria/electricitat i bricolatge exterior) i, ja que se celebra conjuntament amb Delcolor, saló de la pintura i recobriments, constitueix una gran oportunitat per establir múltiples contactes en un sol espai expositiu.

Quin ha estat el motiu pel qual han inclòs el sector de bricolatge exterior?

Des d'Eurobrico, considerem que aquest saló pot convertir-se en una oportunitat de negoci per a aquelles empreses que aposten pel canal del bricolatge. Est és el cas del sector de la jardineria i del bricolatge exterior, que s'està desenvolupant amb molta força en els últims anys. El que podem oferir al professional de la jardineria és el canvi i l'orientació del seu producte, obrint-se a noves possibilitats de mercat, especialment en un sector en plena expansió com és el bricolatge.

Un altre dels aspectes destacables d'aquest saló i de gran interès per al sector de la jardineria és que Eurobrico i Iberflora han signat un

Quin ha estat el principal repte d'aquesta primera edició d'Eurobrico?

Ens trobem davant una fira pionera, un certamen únic, tot això comporta la necessitat de realitzar un gran esforç perquè la seva arrencada sigui el més satisfactori possible. Eurobrico és una fira jove, però ens recolza l'experiència de la Fira València i l'assessorament d'experts d'un sector dinàmic i en auge. Amb tots aquests ingredients, qualsevol repte s'afronta amb gran il·lusió. No obstant això, l'engegada d'aquesta fira no és l'únic repte. El nostre objectiu és continuar treballant per fer d'Eurobrico la fira que el sector està demandant.

Quines accions s'han dut a terme per donar a conèixer aquest nou certamen?

Eurobrico és una important aposta de caràcter nacional amb una clara projecció i vocació internacional. Justament és aquesta vocació d'internacionalitat la que ens ha portat a realitzar accions comercials i de promoció internacional en altres fires, tals com la del Moble de París o DYC TEC de Colònia, i que ens han donat l'oportunitat de constatar, una vegada més, la necessitat d'un certamen d'aquestes característiques. Així mateix, s'ha presentat directament a totes les signatures europees distribuïdores del sector, que, dit sigui de pas, han rebut molt positivament aquest certamen que inicia la seva marxa. Un altre dels aspectes que m'agradaria assenyalar és que la Federació Europea d'Associacions de Fabricants de Bricolatge (FEDIYMA) recolza, des de la seva creació, al certamen valencià, al que es considera un primer avanç del mercat espanyol cap a la creació d'una Associació Espanyola de Fabricants de Bricolatge.

La resposta del sector a aquesta iniciativa està sent la que esperaven?

Sí, sens dubte. El sector està reclamant un esdeveniment d'aquestes característiques, per la qual cosa la resposta està sent més que favorable i estem registrant un alt nivell d'acolliment per part dels expositors. No obstant això, som conscients que, per ser est el primer certamen, no estaran tots els que són, encara que si que hem percebut l'expectació que aquesta fira està despertant.

Entrevista apareguda en QEJ 93 (Març 2002)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades