Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Macetas biodegradables
De torba, fibra de coco, paper reciclat, etc.

Tests biodegradables

20/08/2002

Per obtenir bons resultats en l'ús de tests biodegradables, és aconsellable realitzar assajos previs o bé seguir molt estrictament les indicacions dels fabricants per a cada tipus de planta i aplicació en cultiu.

El test ideal per usar en la indústria de l'horticultutra ornamental, sigui en jardineria o vivers, pede triar-se en funció d'aquestes característiques:

- Fàcil maneig en el magatzem i per l'enmacetado, fins i tot quan aquest es fa mecanitzat.

- Desenvolupo radicular sa i ràpid.

- Bon creixement de la planta.

- Aspecte extern del test suficientment atractiu per a l'etapa comercial de la planta.

- Textura i fermesa del test per permetre la seva exposició en el punt de venda i un trasplantament normal al terreny de cultiu, viver, jardí, un altre test, etc.

- Degradació lenta o ràpida en el sòl de la plantació que permeti un desenvolupament ràpid de les arrels i de la part aèria de la planta.

- Preu de venda acceptable per al conreador i comerciants.

Materials de tests biodegradables


En particular, els materials més utilitzats per fabricar tests biodegradables són la torba, els encenalls de fusta, fibra de coco i paper reciclat. Segons l'estudi de Martine Georget publicat en PHM sobre contenidors biodegradables que poden usar-se en la indústria de vivers, el model del test, el tipus de material usat en la seva fabricació, el grossor de les parets, el maneig durant les fases de creixement (fertirrigación...), etc. són tots ells aspectes que condicionen l'èxit o fracàs dels tests biodegradables.

Els tests de torba contenen una cinquena part de barreges d'aquest component i la resta són encenalls de fusta. Els materials que componen un test biodegradable, segons el seu ús, poden produir enverdecimiento -molsa- a la base o parets del test i desenvolupar arrels adventícies en les parets. En molts casos els sistemes de reg influeixen en els resultats agronómicos de les plantes conreades en aquests tests. Les fibres de coco, quan s'usen per fabricar un test biodegradable, necessiten resines naturals que actuen com a adhesius. En el cas dels tests de paper reciclat l'argamassa utilitzada té un procés d'assecat del que resulta un contenidor sòlid i resistent.

En general, en els tests comercials utilitzats en les plantacions de planta de viver s'aconsegueix una degradació completa en les elaborades a força de torba després d'un mes del trasplantament. La degradació de tests fabricats amb fibra de coco s'aconsegueix després d'una temporada de cultiu.

Perquè conreadors i comerciants obtinguin bons resultats en l'ús de tests biodegradables sembla molt aconsellable realitzar assajos previs o bé seguir molt estrictament les indicacions dels fabricants per a cada tipus de planta i aplicació en cultiu.

Martine Georget, en un informe basat en assajos sobre aquests tipus de tests publicat en la revista PHM, cita també que "convé distingir la destinació del producte en el circuit comercial", en uns casos per a un ús de trasplantament en terrenys de viver, i en uns altres, per a jardineria pública o de grans usuaris (tests tipus mini planter o plugs). El caràcter biodegradable d'un test pot ser valorat pels clients dels centres de jardineria i floristeries, sobretot en l'aspecte estètic, per tant els usuaris que vagin a realitzar plantacions, en viver o en jardí han de rebre especificacions per part dels venedors.

www.ediho.es/pe2002

Per saber més www.jiffyproducts.com

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades