Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El marketing en el sector frutihortícola
Temps de conèixer al consumidor i diferenciar l'oferta de fruites i hortalissa

El màrqueting en el sector frutihortícola

Miguel Sierra20/08/2002

El llibre “Màrqueting de fruites i hortalisses”, que surt pròximament a la venda, aposta per la diferenciació que atorga valor al consumidor i permet generar guany a les empreses que la impulsen. Intenta aportar elements sobre el màrqueting i el marxandatge en fruites i hortalisses i presenta exemples tant del sector alimentari com d'altres sectors allunyats d'aquest.

Estem en un món de grans transformacions: amb la urbanització, la industrialització i el desenvolupament d'activitats terciàries, els avanços sanitaris i socials, el progrés de les tècniques sota totes les seves formes... la societat ha canviat molt en aquest últim període, en el sentit de més complexitat i d'una major diversitat i diferenciació.

Anivellis cada vegada més alts d'educació, importància creixent de certes categories soci-professionals, generalització del treball de la dona, arribada d'immigrants, envelliment de la població, augment del temps lliure, disminució de la grandària mitjana de les famílies i multiplicació de les llars amb una persona.

A Europa, creix la concentració de la comercialització d'aliments en les grans superfícies, encara que queden països com Espanya, Itàlia, Grècia i Portugal, on en fruites i hortalisses encara dominen les tendes tradicionals.

Aquestes evolucions provoquen canvis decisius en la manera de vida i les maneres de consumir, inclosos els aliments.

Les fruites i hortalisses no estan al marge d'aquest món en transformació i han d'assumir el desafiament de ser protagonistes del seu temps.

Els nivells de competència són cada vegada majors i més difícils. La distribució no només pressiona a nivell de preus, sinó que també crea marques distribuïdor que competeixen amb les marques fabricadores.

La lògica de competir per preu baix està instal·lada en el sector de fruites i hortalisses i aquest camí, igual que la guerra d'ull per ull, condueix al fet que tots ens quedem cecs.

El llibre “Màrqueting de fruites i hortalisses”, que surt pròximament a la venda, aposta per la diferenciació que atorga valor al consumidor i permet generar guany a les empreses que la impulsen.

El consumidor actual és un nòmada infidel i no es casa amb cap marca, sigui aquesta fabricadora o distribuïdor. Té una sèrie de motivacions i necessitats i cap marca en exclusiva les satisfà.

El llibre intenta aportar elements sobre el màrqueting i el marxandatge en fruites i hortalisses. Presenta exemples tant del sector alimentari com d'altres sectors allunyats d'aquest.

La idea és provocar la reflexió i despertar la creativitat; molts sectors ho han fet; per exemple, els sectors del vi i del pa últimament han desenvolupat interessants polítiques per prestigiar els seus productes, passant de vendre productes indiferenciados o commodities a vendre una varietat impressionant de productes, cadascun acompanyat d'un envàs, una política de comunicació, una escenificació en el punt de venda i, per descomptat, recolzant tot això amb productes d'alta qualitat.

És temps que les fruites i hortalisses siguin el sector oblidat del màrqueting, única manera de superar l'actual i primitiva fase de competir per preu.

Molt es parla del consumidor, però existeixen pocs estudis que ens aportin elements sobre el seu comportament en el sector de fruites i hortalisses; si no coneixem les seves expectatives, difícilment podrem adequar l'oferta per estar a l'altura de les seves exigències.

És temps de conèixer al consumidor i de diferenciar l'oferta de fruites i hortalisses, la noblesa d'aquests productes i de tot l'entorn social que existeix al seu al voltant exigeixen de tots el màxim compromís i la màxima dedicació.

Aquest llibre pretén contribuir a la revolució fruitera i al fet que els integrants de la indústria de fruites i hortalisses prenguin les seves pancartes i siguin els seus primers impulsors.

Per a més informació: ursiepe@doctor.upv.es

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades