Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Riego con programador a batería
Per a petits jardins

Reg amb programador a bateria

Iñigo Ansotegi Elordi25/07/2002

Molts usuaris potencials es retreuen de realitzar una instal·lació clàssica de reg tant per la seva dificultat relativa com pel seu cost. Per fer front a aquests factors negatius, Claber ha creat Colibrí System, un sistema de reg basat en la tecnologia dels programadors a bateria, que minimitza tant la dificultat d'execució de la instal·lació com el seu cost.

Després d'estudiar la realitat dels jardins particulars europeus, Claber (www.claber.com), empresa distribuïda en exclusiva a Espanya per Super-Ego Tools, S. a., ha arribat a una conclusió evident: el 90% té unes dimensions d'entre 50 i 200m2, sent el jardí tipus d'uns 130m2. Amb una instal·lació convencional, és a dir, un programador de diverses línies, electrovàlvules, tub de ¾" o 1" i difusores o turbines, la sensació és la d'estar "matant mosques a cañonazos", com es diu col·loquialment. Molts usuaris potencials es retreuen de realitzar una instal·lació clàssica tant per la seva dificultat relativa com pel seu cost.


Per fer front a aquests factors negatius, Claber ha creat Colibrí System, un sistema de reg basat a la tecnologia dels programadors a bateria, que minimitza tant la dificultat d'execució de la instal·lació com el seu cost.

El cor de Colibrí System  ho componen els microaspersores invisibles Colibrí, els quals, gràcies a la seva exclusiva turbina d'engranatges, funcionen a baixa pressió optimitzant el reg del jardí i el consum d'aigua. Regulables en distància i cabal, es presenten en tres versions: de 360º, 180º i 90º, i el seu abast arriba als 5 m.

Als microaspersores s'uneixen els empalmis roscats de ½", "T" i colze, i la vàlvula de drenatge per protegir el sistema de l'efecte de les gelades.

Tot això unit mitjançant tub de ½", la qual cosa, a més d'abaratir considerablement el cost de la instal·lació, evita l'haver de realitzar una profunda rasa, evitant treball i sense danyar la gespa, el qual es recupera en uns pocs dies.

El diferencial de preu ve a ser de més del 60% en un jardí de 50 m2 respecte a una instal·lació amb difusores, que puja fins al doble de cost en un jardí de 130 m2 o del 37% si s'executa amb turbines. En un jardí de 200 m2, el diferencial és 2,11 vegades superior amb difusores i un 35% amb turbines. Són estimacions que poden presentar variacions però que ens indiquen que existeix un estalvi demostrable a l'apartat del material.

Si la instal·lació la realitza un professional, a més d'aquesta economia en material, l'estalvi en mà d'obra donada la simplicitat d'execució de la instal·lació dota a est d'una major competitivitat ja que, en nombroses ocasions, haurà vist frustrats els seus intents d'aconseguir més clients per la desproporció entre la dimensió d'un jardí d'aquest tipus i l'elevat pressupost que ha de presentar a l'usuari particular. Més pressupostos econòmics equivalen a més pressupostos acceptats; menys temps d'execució suposa més temps per aconseguir nous clients i dur a terme més implantacions.

Una altra dada a tenir en compte és la no necessitat de grans pressions, que és el fonament del sistema. Ja no és una excusa la falta de pressió, ja que funcionen des d'1,5 bar i el seu consum d'aigua és mínim: tan sols 0,9 l/min a la pressió ressenyada en el model de 90º i amb una cobertura de 4,3 m, la qual cosa suposa una superfície regada de 14,2 m2 i una distància entre aspersores de 6 m. La corba de Christiansen és exactament la mateixa encara que la pressió variï, la qual cosa constitueix una fita en si mateix. El que sí varien són els abastos, arribant fins als 5 m a 2,5 bar ( 7 m entre aspersores).

En resum, Colibrí System va dirigit a aquesta gran majoria de petits jardins que ens fan la vida més agradable i ens permeten integrar el tipus de vida actual amb el contacte directe amb aquesta naturalesa a la qual, en definitiva, també pertanyem.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades