Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Las coliflores de Daehnfeldt España
En diferents grandàries i colors

Les coliflors de Daehnfeldt Espanya

José Armando Gómez Sanz12/06/2002

Un gran nombre de nous híbrids han anat apareixent al mercat per satisfer les demandes dels agricultors en totes les zones productores del món.

L'empresa danesa Daehnfeldt (www.daehnfeldt.com) té una gran tradició en l'obtenció de coliflors, fa mes de cent anys que es van iniciar els treballs per a l'obtenció de varietats de pol·linització oberta. Els programes d'obtenció d'híbrids es van iniciar en 1983 i la primera varietat de coliflor híbrida d'aquesta empresa, cridada "Bonny", va aparèixer al mercat en 1985. Des de llavors un gran nombre de nous híbrids han anat apareixent al mercat per satisfer així les demandes dels agricultors en totes les zones productores del món.

Els programes d'obtenció de coliflors de Daehnfeldt estan basats en cinc punts estratègics: Dinamarca, Espanya, Xile, Sud-àfrica i Índia. L'estació de Dinamarca és el centre neuràlgic de les investigacions, on compten amb les més modernes tecnologies, realitzant treballs tant de laboratori com d'hivernacle, així com parteix del treball de camp.

Des de l'última part de la dècada dels '90, gran part del programa d'obtenció de noves varietats es realitza en l'estació experimental de Cadis, dirigida per Daniel Castellar, de manera que el material que se selecciona està perfectament adaptat a les nostres condicions. Xile s'utilitza per a l'època de l'any en la qual a Europa no es poden continuar els treballs de millora. A Sud-àfrica i Índia es desenvolupen els programes d'adaptació a la calor de tot el material, així com les varietats especials per a les zones tropicals.

El programa de coliflors de Daehnfeldt abasta la majoria dels tipus comercials conreats al món. Malgrat això, hi ha una especial dedicació en el desenvolupament de varietats per a climes temperats com el dels països de la Conca del Mediterrani, amb especials esforços cap al mercat espanyol.

També s'està desenvolupat una línia de varietats de coliflors amb diferents colors. Es té la certesa que coliflors de qualitat amb colors atractius tindran un gran impacte en el consumidor i mantindrà d'aquesta manera, el seu interès en les coliflors. Fruit dels programes duts a terme, en els propers anys veurem varietats amb colors cridaners i amb una gran qualitat de pella.

Entre les varietats que Daehnfeldt Espanya recomana tant per al mercat nacional com per a l'exportació podem destacar:

· "Grafiti", es tracta del primer híbrid porpra de qualitat que existeix al mercat, donant una gran uniformitat de pellas al productor, i sent molt interessant per al comerç per la novetat que aporta el seu intens color. S'adapta perfectament al cultiu de coliflors mini.

· "Smilla" és una varietat amb cicle des de 75 a 85 dies, ha estat provada amb èxit durant la campanya passada a les principals zones productores, de manera que està llista per a la seva introducció aquesta propera campanya. Es recomana "Smilla" per a èpoques de recol·lecció des de novembre fins a febrer. Les principals característiques de "Smilla" són que es tracta d'una planta amb un creixement molt erecto, un magnífic cubrimiento de la pella i un bonic color blanc amb una gran densitat de pella.
 
· "Hissi" és una varietat amb cicle des de 100 a 120 dies. de nova introducció que ha estat desenvolupada en la nostra estació de Cadis, amb una bona tolerància a la calor. Es tracta d'una planta molt vigorosa, amb creixement erecto, que cobreix molt bé la pella, i amb un color blanc intens. Així mateix té una notable tolerància a les Xantomonas. "Hissi" es recomana tant para sembres primerenques com a tardanes podent-se collir des de novembre fins a maig.

· "Clima" és el que coneixem per una varietat subtropical, podent-se conrear en  les nostres condicions durant l'estiu. Les coliflors que coneixem, no són capaces de produir bones pellas a l'estiu, però "Clima" es desenvolupa perfectament amb temperatures superiors a 20ºC. D'aquesta manera podem recol·lectar pellas d'al voltant de 500 a 700 gr.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades