Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Enrique Montoliú recibe el premio Magister
Obra de gran mèrit paisatgístic

Enrique Montoliú rep el premi Magister

Fernando Conca Romero05/06/2002

El premi Magíster que atorga anualment la Universitat Politècnica de València es distingeix entre altres aspectes pel col·lectiu que tria al guardonat. Són els Enginyers Tècnics Agrícoles d'aquesta universitat, abans de la seva graduació, els qui realitzen durant el seu últim curs un estudi dels projectes, obres i personatges amb mèrits per ser guardonats amb aquest premi.

El premi Magíster que atorga anualment la Universitat Politècnica de València es distingeix entre altres aspectes pel col·lectiu que tria al guardonat. Són els Enginyers Tècnics Agrícoles d'aquesta universitat, abans de la seva graduació universitària que els faculta per a l'exercici professional del paisatgisme i la jardineria, els qui realitzen mitjançant grups de treball i durant el seu últim curs un estudi dels projectes, obres i personatges amb mèrits per ser guardonats amb aquest premi. Aquests grups de treball presenten a final de curs els informes tècnics que sustenten la candidatura proposada i es realitza la defensa pública de cadascuna d'elles, aportant-se també un informe justificatiu i material gràfic. Després de les exposicions orals es procedeix a la votació de la candidatura, la qual cosa dóna lloc a l'elecció del guardonat.

Aquest guardó va ser instituït fa vuit anys a l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Agrícola de València i premia als responsables de projectes, realitzacions en jardineria, obres paisatgístiques o regeneracions ambientals més destacables dels últims anys, així com a les institucions o organismes més meritoris en la millora de l'equipament verd urbà o rural, i a les executòries personals que hagin tingut una especial dedicació al paisatgisme, la jardineria, el medi ambient o la producció de plantes ornamentals.

Per a la concessió del Premi Magíster en la seva edició 2002 i atorgat el 21 de maig del present any en el saló d'actes de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Agrícola de València, han estat valorats un important conjunt de projectes i realitzacions encaminades a la conservació i recuperació del paisatge i l'estil jardiner autòcton de la Comunitat Valenciana. En aquesta ocasió, el guardonat és l'enginyer agrònom i empresari Enrique Montoliu Romero i la Fundació que porta el seu nom, en reconeixement a la seva important contribució amb vista a la conservació del paisatge valencià i el seu estil autòcton de jardineria.

La Fundació Enrique Montoliu ha desenvolupat en els últims anys dues obres de gran mèrit paisatgista i mediambiental: el jardí de l'Albarda i la creació de la Reserva Biològica del Mas del Peraire.

El jardí de l'Albarda es troba en el terme alacantí de Pedreguer i constitueix una interessant experiència en la jardineria valenciana recent, recreant un dels clàssics horts-jardí valencians i establint una jardineria el traç de la qual, materials i espècies vegetals són un exemple de respecte i integració amb el paisatge i el medi ambient circumdants, així com amb la història i la cultura de la zona. Així mateix són mèrits addicionals del jardí de l'Albarda la unitat d'investigació i multiplicació de les plantes autòctones que allí està creant la Fundació Enrique Montoliu.

Altra meritísima actuació altruista de la Fundació Enrique Montoliu i que l'ha fet creditora al Premi Magíster és la creació de la Reserva Biològica del Mas del Peraire en una gran finca de més de 240 hectàrees situada al nord de la província de Castelló, adquirida per la Fundació en 1997 per aconseguir la conservació del seu ric patrimoni de flora, fauna i paisatge.

Altres guardonats en edicions anteriors amb aquest premi han estat el biòleg Antonio Biscaí, els enginyers Salvador Almenar, José Palomares, Ignacio Lloret i José Francisco Martí Sospedra, el jardiner Josep Graña i el Taller de Jardineria Babilònia, del com, ja el passat any comentem més extensament el seu treball en la nostra revista QEJ.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades